Dahlia en Tuinbrocantedagen in de Boschhoeve Wolfheze

Foto: Theo van Liempt

Op kwekerij ‘De Boschhoeve’ te Wolfheze worden twee weekenden lang de zomerbollen ‘in het zonnetje’ gezet. In de landelijk gelegen tuinen worden zomerbollen veelvuldig toegepast.

Ze geven maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders, maar zijn ook een waardevolle aanvulling in de decoratieve moestuin. Ze zijn allemaal te bewonderen op vrijdag 7, zaterdag 8 juli en het weekend erna, 14 en 15 juli

Dahlia’s

Vooral de vele dahlia’s komen hier goed tot hun recht, ook dit jaar zijn er een flink aantal nieuwe soorten te verwachten.
Behalve een uitgebreide collectie dahlia’s in grote potten zijn er ook verschillende Begonia,  Agapanthus, Tulbaghia, Crocosmia, Eucomis en Rhodohypoxis soorten verkrijgbaar.

Er zijn tevens enkele gasten uitgenodigd met bloemrijk serviesgoed en tuinbrocante om de tuin of het terras mee te verfraaien; oude vazen en potten, tweede hands bankjes, stoelen en tafels, zinken emmers of teilen en ouderwetse manden, maar ook brocante uit Frankrijk en Engeland.

Veilingkisten

In de tuinwinkel vind je ansichtkaarten, zaden, handgesmeed tuingereedschap van Sneeboer, Haws gieters, tuinhandschoenen, bleekpotten uit Friesland. Tevens oude magazijn-, veiling- en bollenkisten, die op dit moment zeer gewild zijn voor in huis en tuin.

In de theeschenkerij kunt u terecht voor koffie en thee, heerlijke taart of (kruid-)koek.

Entree kwekerij en tuin gratis. Je bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur

Kwekerij/Tuin ‘De Boschhoeve’, Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze (026 – 4821231) www.boschhoeve.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen