In het Zonnetje: d’Oude Bloemensmidse in Renkum

Iemand in het zonnetje zetten, daar weten ze bij d’Oude Bloemensmidse in de Dorpsstraat in Renkum alles van. Zij doen dat met een bloemetje, wij met een (foto)reportage!

Wij vroegen op onze Facebook welke ondernemer uit de gemeente wij in het zonnetje moesten zetten. Daar kwam heel veel respons op (leuk!) en d’Oude Bloemensmidse werd erg vaak genoemd.

Klantenkring

“Super!” vindt Ronny die sinds negen jaar de bloemenwinkel runt op de Dorpsstraat. “We zitten hier al 21 jaar en dan creëer je toch een klantenkring.”

Dat zal niet de enige reden zijn dat de bloemenwinkel vaak genoemd werd, de klantvriendelijkheid, de bloemen en de aandacht die Ronny en zijn personeel geven aan ieder bloemstuk draagt daar zeker aan bij.

Rouwstukken

“Het leukste is niet het goede woord,” zegt Ronny als we hem vragen wat hij het liefste doet, “Maar ik maak het liefste rouwstukken. Dat is eigenlijk de reden dat ik dit werk ben gaan doen. Je kunt dan iets heel belangrijks bijdragen. Ik vind er veel voldoening in om een persoonlijk bloemstuk te maken.”

Soms is dat eenvoudiger dan een andere keer. Vlak na een overlijden vindt meestal binnen een week de rouwdienst plaats, dat betekent dat mensen overmant met verdriet een bloemstuk komen halen. Niet makkelijk om dat verdriet te zien.

“Klopt.” beaamt Ronny, “Meestal kun je zo weinig doen maar ik kan wél iets doen. Mensen zijn vaak heel blij met een stuk. Je probeert goed te luisteren naar wat men zegt, iemand kan bijvoorbeeld zijn hele leven dol geweest zijn op gele rozen, die probeer je er dan in te verwerken. Zo kun je op een goede manier afscheid nemen.”

Verhuizing

Ondanks dat ‘d Oude Bloemensmidse het uitstekend doet en naar zijn zin heeft op de Dorpsstraat, gaan ze binnenkort verhuizen.

Daar zijn een aantal redenen voor. Tussen de Bloemensmidse en het sushi restaurant gaat gebouwd worden. “We zijn dan niet alleen het licht wat door de serre valt kwijt en zal het hier een stuk donkerder worden. Ook de plek voor onze bus wanneer we moeten in-en uit laden zijn we dan kwijt, dat zouden we via de Dorpsstraat moeten gaan doen. Dat zien we niet zitten”

De huidige staat van het pand is nog een reden. Het is een prachtig pand, een pand welke al sfeer heeft, al staat er niets in maar het is gedateerd.

Sfeer

“We verhuizen naar Heelsum.” vertelt Ronny, naar de Utrechtseweg in de voormalig boekenwinkel. Het pand staat al een tijd leeg en wordt nu verbouwd. We hopen er per 1 december in te kunnen, mooi op tijd om de winkel meteen in te richten voor de kerst!”

Over de sfeer hoeft niemand zich druk te maken. “Het is een hele mooie ruimte, ruimer omdat we hier in diverse vertrekken de spullen moeten uitstallen maar ik zie daar voldoende mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren.”

In de maand december zal het pand in de Dorpsstraat nog iedere vrijdag en zaterdag met leuke actiedagen open zijn, maar daarna sluiten de deuren van d’Oude Bloemensmidse definitief in Renkum.

(klik op de afbeelding bovenaan om de rest van de foto’s te zien)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen