Lezing en discussie over robotica en ethiek in de Bibliotheek Oosterbeek

Foto: Max Pixel

Zaterdagmiddag 25 november is in de Bibliotheek Oosterbeek een lezing over robotica en ethiek. Wanneer wordt een robot van een voorwerp een levend wezen?

Kun je een band opbouwen met een robot? Wat zijn de ethische consequenties van robotisering en kunstmatige intelligentie? Kan robotica onze levens ook op een negatieve manier gaan beïnvloeden?

Belangrijke vragen om over na te denken en met elkaar over te praten.

Nederland Leest over de toekomst

De lezing vindt plaats ter gelegenheid van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica.

Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, gratis het boek Ik, robot in de bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Toegangskaarten voor de lezing en discussie zijn verkrijgbaar via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda en bij de klantenservice in de Bibliotheek Oosterbeek. Kosten: € 3,00 voor leden van de bibliotheek / € 5,00 voor niet-leden. De lezing begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 16.00 uur.

Of kijk op bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen