Extra voorstelling The Post in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

The Post is een waargebeurd en meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep) en redacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post. 

Het is een historisch politieke thriller van regisseur Steven Spielberg

Pentagon-Papers

Begin jaren ‘70 komt de Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie over de Vietnam-oorlog. Deze documenten, beter bekend als de ‘Pentagon-Papers’, geven een beeld over de achtergrond van de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Vietnam.

Journalist Bradlee en uitgever Graham proberen vervolgens de documenten te analyseren. Ze moeten beslissen of ze, ondanks een rechterlijk verbod, toch publiceren uit de ‘Pentagon-Papers’.

Alles op alles

Ze zijn genoodzaakt alles op alles te zetten in hun strijd tegen concurrent The New York Times om als eerste de geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

In Amerika wordt ‘The Post’ nu al gezien als een grote kanshebber op een Oscar voor Beste Film en Beste Actrice (Meryl Streep). Het is trouwens voor het eerst dat Meryl Streep en Tom Hanks samen in een film te zien zijn.

Deze extra voorstelling is te zien in Filmhuis Oosterbeek op dinsdag 3 april om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen