Update: Gerda die ooit in Oosterbeek woonde is gevonden

Gerda en Johan
Gerda en Johan
Foto: Privé

Gelderland Helpt die op zoek was naar Gerda die in de jaren ’60 in Oosterbeek woonde heeft haar gevonden. Iedereen bedankt voor het meezoeken!

Gerda is de vriendin geweest van Johan Nieuwenhuis. Riet is de weduwe van Johan en zoekt nu Gerda om haar wat persoonlijke dingen terug te geven.

Eind vorig jaar heeft Riet de oproep gedaan bij Adres Onbekend maar deze zoektocht heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Joubertweg

Gerda woonde op de Joubertweg 36 in Oosterbeek. Hier woont nu een meneer of mevrouw Oomens, maar helaas is daar alleen een 06 nummer van bekend maar die werkt niet.

Johan Nieuwenhuis is tot zijn 54e alleen gebleven tot die leeftijd bleef hij bedroefd over de misgelopen relatie met Gerda. Op latere leeftijd leerde hij Riet kennen.

Kazerne

Johan Nieuwenhuis kwam uit Zelhem en was rond 1965 op ongeveer 18-jarige leeftijd gelegerd in de kazerne in Arnhem. t.w. de Saksen-Weimarkazerne, Monnikensteeg, Arnhem.  2e peloton B. Cie, nr. 460822357.

In deze periode ontmoette hij Gerda, ook ongeveer 18 jaar, die met haar broer in een pleeggezin in Oosterbeek woonde. Waar zij elkaar hebben leren kennen is niet bekend. Johan heeft anderhalf jaar verkering gehad met Gerda.

De relatie werd verbroken door Johan omdat hij terug naar Zelhem ging om voor zijn familie te zorgen, nadat zijn vader was overleden. Johan heeft dat altijd moeilijk gevonden. Zij wilden graag met elkaar trouwen.

Brief

Johan heeft nog een brief gekregen van Gerda. Ook had hij nog een foto samen met Gerda. Nu hij is overleden wil Riet de brief teruggeven aan Gerda.

Ze wil dit graag doen omdat Gerda een belangrijk persoon was voor hem. Hij heeft nooit gevraagd om op zoek te gaan naar Gerda.

Riet heeft er een goed gevoel en hoopt dat het misschien wel leidt tot een vriendschap. Johan zou nu zeventig jaar zijn, Gerda moet ook ongeveer zo oud zijn. De brief die zij aan Johan schreef was van 29 augustus 1967.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen