Restaurant Schoonoord wint 1e prijs Airborne Etalagewedstrijd 2018

Foto: Berry de Reus

Afgelopen vrijdag maakte wethouder Jasper Verstand bekend welke ondernemer in Oosterbeek de ‘Airborne etalagewedstrijd‘ had gewonnen.

Restaurant Schoonoord was de gelukkige prijswinnaar van de Pegasus wisseltrofee.

Schoonoord

Naast de Pegasus wisseltrofee die trotse eigenaren Robert en Suzan op de foto vasthouden hoort er een oorkonde bij de troffee waarop staat:

De uitstraling van de buitenkant van de serre van het restaurant is met vaste Airborne kenmerken en foto’s van de verwoestingen in Oosterbeek aantrekkelijk gemaakt ter ondersteuning van de sfeer rond de herdenkingen van de Slag om Arnhem.

De nieuwe eigenaren Robert en Suzan van Silfhout hebben het historische karakter van het oude noodhospitaal en de band met vele veteranen die het nog steeds bezoeken, ook aan de binnenzijde, ruimschoots tot hun recht laten komen.

Airborne Feelings

De Stichting Airborne Feelings, september 1944 stelde voor de 10e keer deze wisseltrofee ter beschikking. Zij hoopt dat de ondernemers in Oosterbeek gestimuleerd worden om aandacht te geven in hun etalages aan de belangrijke herdenkingsmaand september van de Slag om Arnhem.

Wethouder Verstand gaf in zijn toespraak aan onder de indruk te zijn van de vele bezoekers van de diverse herdenkingen in zijn gemeente Renkum. Met de bijeenkomst op de Airborne Begraafplaats als hoogtepunt. Maar de respectvolle onthulling van een nieuw monument in Renkum bij het Eethuys Airborne had ook indruk gemaakt.

Op de heide in Renkum en Heelsum landden de eerste paratroepers op zondag 17 september 1944. De organisatie Renkum Leeft had veel activiteiten er omheen georganiseerd. Ook blikte de wethouder nog vooruit naar de 75e herdenking van de Slag om Arnhem.

Jubileum

“Dit is waarschijnlijk het laatste jubileum dat nog veteranen, die hier gevochten hebben, erbij zullen zijn.” Hij neemt het initiatief om een platform voor de gemeente Renkum hiervoor op te richten.

Voorzitter Paul Tirion, van Airborne Feelings, memoreerde dat hij heeft moet constateren dat de ondernemers in Oosterbeek nog wel een stapje extra kunnen zetten om bij het 75e jubileum goed voor de dag te komen.

Hij miste voor het eerst in jaren de vlaggen aan de lantaarnpalen (Britse, Poolse en Pegasus vlaggen) aan de Utrechtseweg in Oosterbeek. In de Weverstraat waren wel verschillende Pegasusvlaggen te zien.

Ook dit jaar heeft Airborne Feelings weer de Airborne Krant en de Informatiekaart Slag om Arnhem uitgegeven en de actuele website (airbornefeelings.nl) en Market Garden (Arnhem) app met een centrale agenda met de Airborne activiteiten onderhouden. Daarnaast ook Facebook en beperkt twitter.

Cookieinstellingen