Slecht geplande wegwerkzaamheden maken Wolfheze moeilijk bereikbaar

Foto: Google Maps

Renkum/Wolfheze – De Telefoonweg in Renkum gaat helemaal, en de Wolfhezerweg in Wolfheze deels op de schop. Op zich niks mis mee zou je zeggen, behalve dan dat beide werkzaamheden maandag 19 oktober starten.

En dat maakt het dorp Wolfheze wat moeilijk bereikbaar voor in ieder geval vijf weken. De niet zo handig geplande werkzaamheden bleken bij de gemeente ook niet echt bekend te zijn.

Een inwoner vroeg via Facebook afgelopen vrijdag wat de borden, die de afsluiting van de Telefoonweg aangaven, te betekenen hadden, nadat hij op zoek was gegaan naar informatie en die niet vond. De gemeente bevestigde daarop de werkzaamheden. Om ze even later, na een spoedoverleg, weer te annuleren tot voorjaar 2021, omdat het wel heel vervelend uitkomt met de Wolfhezerweg die in de zelfde tijd heringericht wordt.

IJdele hoop. Na een uurtje maakte de gemeente via Facebook bekend dat de werkzaamheden tóch doorgaan. Je kunt een aannemer die in de startblokken staat voor zijn opdracht natuurlijk niet even opschorten tot het voorjaar.

Renovatie asfaltverharding Telefoonweg Renkum

Het wegdek van de Telefoonweg in Renkum is in slechte staat. De asfaltconstructie moet vervangen en versterkt worden. De werkzaamheden starten maandag 19 oktober. De werkzaamheden nemen ongeveer 5 weken in beslag.

Nieuwe inrichting Wolfhezerweg

De hele Wolfhezerweg wordt ingericht als 30-km weg: de weg wordt versmald, fietsers rijden op de rijbaan. Het asfalt wordt vervangen door klinkers. Als eerste komt de zuidzijde van het spoor aan de beurt. De werkzaamheden duren daar naar verwachting t/m januari 2021. Daarna volgen de werkzaamheden aan de noordzijde. Die zijn gepland van februari t/m maart 2021.

Wolfhezerweg zuid van bebouwde kombord tot het dorpsplein

 • De voetpaden worden vernieuwd.
 • De rijbaan wordt versmald en voorzien van klinkerverharding.
 • De kruispunten worden verhoogd aangelegd.
 • De afwatering wordt verbeterd: het regenwater wordt apart opgevangen in kolken en kan wegzakken in de bodem.
 • Alle inritten worden opnieuw gestraat en op de juiste hoogte aangesloten.
 • De verlichting is al vernieuwd.

Wolfhezerweg noord vanaf Duitsekampweg tot bebouwde komgrens

 • De provinciale weg wordt versmald en opnieuw geasfalteerd.
 • Aan weerszijden wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Hiervoor moeten bomen worden verwijderd.
 • Het bebouwde kombord wordt verplaatst tot ongeveer halverwege het perceel Wolfhezerweg 105.
 • Bij de bebouwde kom wordt de rijbaan gescheiden door een middengeleider zodat de auto’s hun snelheid terugbrengen naar 30 km/u.
 • Binnen de bebouwde kom wordt aan beide zijden een voetpad aangelegd. Tussen voetpad en rijweg aan de zijde van Het Schild worden nieuwe bomen aangeplant.
 • Voor Het Schild komt een voetgangersoversteekplaats.

Kijk voor meer informatie van de herinrichting van de Wolfhezerweg bij Dorpsbelang Wolfheze

Gedurende de uitvoeringsperiode is de Telefoonweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via de Utrechtseweg, Stationsweg in Oosterbeek en de Amsterdamseweg, zoals aangegeven op bijgevoegde kaart (route O1). Vanwege wegwerkzaamheden aan de Wolfhezerweg in Wolfheze wordt de route via Wolfheze niet gebruikt als omleidingsroute.

wolfheze
Gemeente Renkum