Live muziek van Dave Nachmanoff, gitarist van Al Stewart

Foto: WPR-Schnabel/Bonn – Germany

Donderdag 5 mei gitarist Dave Nachmanoff zijn nieuwe album Spinoza’s Dream ten gehore in Filmhuis Oosterbeek.

Dave Nachmanoff is een veelvuldig bekroond Amerikaans singer-songwriter, gitarist, multi-instrumentalist en filosoof. Dave heeft een groep fanatieke fans voor zich gewonnen en treedt regelmatig in Amerika op. Buiten Amerika gaat hij op tournee als begeleidend gitarist van Al Stewart. Hij maakte afgelopen jaar het album Spinoza’s Dream.

Hij groeide op in de 60’s en 70’s omgeven door de actieve folkscene in het noorden van Virginia en Washington DC. Hij is geïnspireerd door Pete Seeger, countryrock, de vroege folk en later de new wave uit de jaren ‘80. Meng in deze mix nog een beetje Keltische folkrock à la Fairport Convention, en het is duidelijk hoe Dave aan zijn rijke melodische geluid komt.

Hij produceerde Al Stewarts nieuwste album Uncorked en speelde ook mee op deze cd. Zijn eigen album Spinoza’s Dream komt in mei uit. Het is de combinatie van stemmige teksten met de elegante en rijke mix van blues en folkmuziek die dit album tot een creatief meesterwerk maken.

Dit concert vindt plaats op donderdag 5 mei. Aanvang is 20.00 uur. Entree is € 15,00. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen