Jan Splinter mag blijven

Foto: van Hellesem

Terwijl medewerkers van kringloopwinkel Jan Splinter uit Renkum nog moeten bijkomen van de inbraak van afgelopen donderdag op vrijdag, komt het goede nieuws binnen. Ze mogen toch blijven! Maar in plaats van de huidige vijf openingsdagen, mogen ze nu nog maar drie dagen van tien uur open zijn. Goed nieuws met een minpuntje want welke dagen moeten dat zijn?

Nog niet uitgepraat

Ik weet het niet, verzucht Marion Harbers, voorzitster van Stichting Jan Splinter: Soms hebben we woensdag een drukke dag, soms vrijdag en dan weer een drukke donderdag. Ik kan er geen peil op trekken. Daarnaast werken wij met vrijwilligers en een dag van tien uur zal van 08:00 tot 18:00 zijn. Dat zijn lange dagen en welke vrijwilliger wil nu ’s morgens om acht uur beginnen? Klanten komen soms van ver naar de winkel. Er wordt ook op internet geadverteerd en veel spullen worden ook via Marktplaats aangeboden.

Marian is daarom voornemens hierover nog in conclaaf te gaan met de gemeente. Ze wil bespreken of ze de dertig uren anders mogen indelen. Bijvoorbeeld wel vijf dagen open mogen zijn, maar dan zes uur per dag. Ze is enorm blij dat Jan Splinter mag blijven zitten, maar enkel drie dagen open mogen, is niet echt werkbaar.

Inbraak in een kringloopwinkel; wat valt hier nou te halen?

Vrijdagochtend bij het openen van de winkel zag men dat de boel overhoop gehaald was. Vermoedelijk rond 02:00 hebben dieven zich toegang verschaft via de achterste ruimte van het pand. In de winkel zelf zijn ze niet geweest. Dat men wist dat daar camera’s hingen is niet ondenkbaar. Achter de balie en in de ruimte ernaast zijn de dieven wel geweest. Schade: zo’n paar honderd euro. Meegenomen heeft men een aantal enveloppen met geld die klaar lagen voor mensen voor wie Jan Splinter spulletjes verkocht en een hele pot vol Italiaanse lires. Onbegrijpelijk vindt Cup. Die lires zijn hooguit een paar euro waard!

Ondanks dat er weinig van waarde te vinden is in de kringloopwinkel, de politie nam veel foto’s en neemt de inbraak blijkbaar wel hoog op.

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen