Ministerie kent aanvraag ontheffing gascontract toe

Foto: stevepb, pixabay

De Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen blijft tot 1 januari 2023 gebruikmaken van het lopende gascontract met SEFE Energy. Op 1 januari 2023 wordt, zoals gepland, de overstap gemaakt naar Eneco Zakelijk BV.

Al eerder werd bekend dat Renkum en de 15 andere gemeenten van de Groene Metropoolregio voor hun gasleveranties overstappen van Gazprom naar Eneco. Dat was de uitkomst van een aanbesteding, die werd gestart vlak voordat de oorlog in Oekraïne begon. De aanbesteding werd reeds half februari gestart en had geen directe relatie met de oproep van de regering aan Nederlandse gemeenten om hun Gazprom-contracten te beëindigen. In maart dit jaar lieten de gemeenten weten geen gas meer te willen afnemen via Gazprom.

Ontheffing

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de aanvraag voor de ontheffing van het 5e sanctiepakket voor het gascontract dat de Groene Metropoolregio tot 1 januari heeft met SEFE Energy (voorheen Gazprom M&T) nu toegekend.

Het ministerie onderkent de inspanningen die er zijn gedaan om een andere leverancier te vinden en concludeert dat het niet mogelijk is om tegen redelijke voorwaarden een leverancier te vinden die per 10 oktober 2022 gas zou kunnen leveren.

Geen extra kosten

Wethouder Joa Maouche van Renkum (portefeuillewethouder circulaire regio) is namens de regio tevreden met deze uitkomst: “We zijn blij dat we dit als regio voor elkaar gekregen hebben. Nu alle gemeenten een ontheffing krijgen, komen er geen extra kosten bij. We hebben hier de afgelopen maanden veel tijd aan besteed en gaan nu weer verder met de uitdagingen waar gemeenten voor gesteld worden zoals de energiearmoede, het realiseren van duurzame energie en het verduurzamen van ons vastgoed.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen