Jackie: Mijn Lijf en Leven

De kippen van Jackie
De kippen van Jackie
Foto: Jackie Crince Le Roy

Sinds iedereen thuis zit sinds begin maart zijn de tuinplanten en kippen niet meer aan te slepen. Het is een ware hype geworden.

Door Jackie Crince Le Roy

Ikzelf heb al jaren een kleine moestuin tussen de gewone planten door. Gewoon simpele dingen die makkelijk groeien. Tomaten en sla is waar het ooit mee begon. Bakken vol had ik ervan. Alles gewoon in mijn achtertuin. Toen ik hier in Renkum ging wonen heb ik een moestuin workshop bij Van Loenen gedaan. Hartstikke leuk en vooral veel tips.

Daar maakte ik kennis met de raapstelen en wat zijn die lekker. Zo vers al zalig of in een stamppotje, een echte aanrader. Sindsdien is mijn moestuin alleen maar groter geworden. Steeds meer proberen; Van aardappelen, erwten, bonen en kruiden tot aan de yacon (een knol plant uit Peru) het groeit allemaal als kool. En alles smaakt zo veel beter. Tegen kersvers uit eigen tuin kan niets op.

Geniet en relax

Ik geniet en relax van deze manier van leven. Elke dag ben ik in mijn tuin te vinden. Soms lang, soms kort. Ik zaai weer wat nieuws, zie het groeien en oogst weer. Het is geweldig leuk en mijn vriezer vult zich aardig.

Het geeft ontspanning, ik geniet en ontspan. 

Zonder haast

Deze manier van leven bevalt mij. Het is leven zonder haast. Ik realiseer mij dat het leven met de natuur mij een natuurlijke balans geeft.Ontspanning en vooral rust. Dit is heel anders dan het gehaast en gevlieg om alles maar op tijd af te krijgen en te voldoen aan ieders verwachtingen.

De natuur laat zich niet haasten. Alles groeit en bloeit op zijn eigen wijze en vooral in zijn eigen tempo. Het bewust worden en bewustzijn laat zich niet haasten. Het is. Er is veel te leren van de natuur.

Kippen

Sinds een week heb ik dan eindelijk mijn kippen. Een oud Engels ras, Sussex. Ze zijn prachtig. Circa 4 maanden oud en net begonnen met leggen. Zacht kakelend doen ze hun ding. Ze scharrelen in de tuin. De hond en kat houden ze in de gaten. En ik geniet.

De wereld in mijn tuin en leven is in balans, het is in evenwicht. Mijn lijf en Leven zijn ook in balans gebracht door de dagelijkse beweging, gezond eten en deze relaxte lifestyle. 

De onthaasting heeft toegeslagen. Het is een goede ervaring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen