WO2 veteraan Geoff Roberts geniet van de Race to the Bridge

Heelsum – Mensen die vaker meerijden met de jaarlijkse Race to the Bridge die weten het wel: Kings Own Scottish Borderer Geoff Roberts staat in Heelsum langs de weg.

De inmiddels 98-jarige Tweede Wereldoorlog veteraan slaat al jaren geen race over. Met zijn familie zorgt hij dat ie er op tijd is, voor de race maar ook om de familie weer te ontmoeten die al die jaren op dezelfde plek komt kijken. De familie, een echtpaar met kinderen die inmiddels hoog boven Geoff uittorenen zijn blij de familie Roberts weer te zien en dat is wederzijds: “Ik heb ze zien opgroeien.” zegt Geoff “Ik kan niet geloven dat ze zo groot geworden zijn.”

Zwaaien en handen schudden

Als de Race begint, scharen de families zich achter de oorlogsveteraan. Dit jaar hebben ze hem een mooi plekje bezorgd, tussen de twee weghelften, nét voor de rotonde; goed zichtbaar voor de Race to the Bridge deelnemers. Velen in en op de Britse Tweede Wereldoorlogsvoertuigen weten wie Geoff is, stoppen, schudden zijn hand, willen op de foto of zwaaien en roepen zijn naam bij het langsrijden.

Geoff laat het zich welgevallen, zwaait terug, zijn gezicht oplichtend als hij zijn vrienden ontwaart, schudt handen, begroet en roept af en toe net zo hard met de deelnemers. Zie de fotoserie bovenaan, videoreport is hieronder te zien.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen