Ziekenhuis Gelderse Vallei officieel Regionaal Duizeligheidscentrum

Foto: Ernst-Jan Brouwer

Ede – De Nederlandse Vereniging van Keel-, Neus- en Oorartsen (KNO) heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei officieel aangewezen als Regionaal Duizeligheidscentrum. Patiënten die last hebben van duizeligheid kunnen hier door hun huisarts naar verwezen worden. Het ziekenhuis doet alle onderzoeken binnen een halve dag.

Hierdoor is er snel duidelijkheid over de diagnose en de behandeling.

Duizelig zijn is vermoeiend

‘We zijn blij dat we mensen die last hebben van duizeligheid snel duidelijkheid kunnen geven en helpen’, vertelt Annelien van der Tol, polikliniekassistent bij de afdeling KNO. ‘De klachten kunnen namelijk veel invloed hebben op iemands leven. Duizelig zijn is heel vermoeiend omdat de hersenen steeds hard aan het werk zijn bij duizeligheidsklachten. De kans dat mensen vallen is ook groter. We horen zelfs wel eens dat mensen hierdoor niet meer naar buiten durven.’

Er zijn verschillende soorten duizeligheidsziekten. Patiënten krijgen op de poliklinieken KNO en Klinisch Neurofysiologie (KNF) van het ziekenhuis binnen een halve dag verschillende onderzoeken om te bepalen om welke duizeligheidsziekte het gaat. Die onderzoeken zijn een bloedonderzoek, gehoortest en een evenwichtsonderzoek met een ENG (Electro Nystagmografie met Calorigram). KNO-arts Maarten Majoor: ‘Wanneer we weten van welke aandoening iemand last heeft, belt de KNO-arts de patiënt om de diagnose en de behandeling te bespreken. Bij sommige aandoeningen kan de behandeling zelfs nog diezelfde dag worden gegeven. Patiënten waarderen het dat ze snel duidelijkheid hebben.’

Betere voorbereiding door e-Zorg

Binnenkort start het Duizeligheidscentrum ook met e-Zorg, een online omgeving waar patiënten vooraf vragenlijsten invullen en informatie vinden over de onderzoeken. Majoor: ‘Dit geeft zowel patiënten als de artsen de gelegenheid om goed voorbereid het gesprek aan te gaan. Nu nemen patiënten de vragenlijsten nog op papier mee naar het spreekuur, die vervolgens ter plekke doorgenomen worden. Straks zijn veel vragen al vooraf beantwoord waardoor er veel meer tijd is om de kern van de klachten van de patiënt te bespreken.’

Na de onderzoeksdag vinden patiënten ook informatie over hun diagnose en de behandeling in e-Zorg. Daar kunnen ze alles rustig nalezen.

Regionaal Duizeligheidscentrum

Het Duizeligheidscentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei behandelt alle duizeligheidsklachten die er zijn. Met de titel Regionaal Duizeligheidscentrum beschermt de Nederlandse Vereniging van KNO de kwaliteit van zorg. Er zijn dan ook bepaalde voorwaarden, zoals benodigde nascholing, waaraan een centrum moet voldoen. Ziekenhuis Gelderse Vallei voldoet daaraan.

Foto: Polikliniek assistent Annelien van der Tol en KNO-arts dr. Maarten Majoor op de polikliniek KNO van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen