Kerststukjes RK kerk groot succes

De jaarlijkse kerstmarkt in de Rooms Katholieke kerk in Renkum was wederom een succes. Drie dagen lang werden er kerststukjes en kerstkribbes verkocht. De opbrengst is voor het onderhoud aan de kerk.

Een kleine meid in een leuke, witte sneeuwpop jas vraagt van alles aan haar vader terwijl ze bij de, inmiddels beroemde, zelfgemaakte kerststad Bethlehem staan: “Wie zijn dat papa? En wat doen ze daar?” Geduldig luistert ze naar zijn verhaal. Niet te lang, want aan de andere kant staat Maria van Renkum en die wil ze ook graag even bekijken.

Starten met 1200 kerststukjes

De RK kerk is van binnen prachtig versierd en het is er gezellig. De sfeer is ontspannen; men is blij met de opkomst in de drie dagen dat de kerk haar deuren opende voor de Kerstmarkt. Met 1200 kerststukjes begon men op vrijdag 11 december. Aan het eind van deze zaterdag een week later zijn er over de 1050 verkocht.

Mooie creaties

Alle kerststukken zijn gemaakt door een echte vakman. Mooie creaties die in geen enkel interieur zouden misstaan. Ze zijn er in alle kleuren, doch allemaal onmiskenbaar in kerstsfeer. Er staan grote stukken, maar ook kleinere. Het aantal wat er nog over is staan langs het middenpad op lange planken op de kerkbanken te wachten op de laatste kopers. Toen er nog 1200 stuks waren stond de kerk dan ook helemaal vol.

Van de kerstkribbes zijn er ook niet veel meer. Stuk voor stuk unieke werkjes, zelf gemaakt van diverse materialen als steen en hout. De beeldjes zijn gegoten uit gips en door een lid van de kerk allemaal met de hand beschilderd.

Bezoek uit alle hoeken

Inmiddels komen de mensen overal vandaan. De kerststukjes actie werd voor de 11e keer gehouden en mond op mond reclame heeft zijn werk gedaan. De originaliteit van zowel de kerststukjes als de kerstkribbes heeft hier ook zeker aan bijgedragen. Wie wil er nu niet iets unieks om weg te geven of om zelf te houden.

De statige kerst-engel die de hele dag door Renkum kuierde kwam ook even kijken in de kerk. Een beetje moe van de dag was ze wel maar ze poseerde geduldig voor iedereen die haar graag op de foto zette. Daarna werd ze begeleid op haar verdere reis door het Renkumse centrum.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen