Lezing: “Opereren onder extreme omstandigheden” Door majoor Marco Kroon

Foto: DM van Hellesem

Majoor Marco Kroon is de bekendste Nederlandse militair. Zijn militaire loopbaan begon in 1989 bij het Korps Mariniers. Daarna werd hij special forces operator bij het Korps Commandotroepen.

Hij is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Hij heeft een record aantal militaire uitzendingen op zijn naam staan, naar onder andere Cambodja, Bosnië, Irak, Afghanistan en Mali. Momenteel is hij werkzaam bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

Een bevlogen lezing over leiderschap, teamwork, veerkracht, kameraadschap, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden. Beleef het spannende, ontroerende, humoristische, indringende en indrukwekkende waargebeurde relaas van de hoogst gedecoreerde Nederlandse militair.

Koop hier je ticket

Voor het bijwonen van een lezing heb je een geldig toegangsbewijs nodig. Vrienden van het Airborne Museum en Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum.

Vriend worden

Leden van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum (VVAM) bezoeken en museum gratis en steunen het voortbestaan van het museum.

De Vereniging geeft drie maal per jaar het Airborne Magazine uit. Hierin staan actualiteiten met betrekking tot de Vereniging en het museum, maar ook verdiepende artikelen over de Slag om Arnhem. Daarnaast organiseert de Vereniging voor leden regelmatig evenementen, zoals excursies, themadagen en lezingen. De excursies hebben een vorm van Battlefield Tours naar gebieden die van historische betekenis zijn voor de gebeurtenissen in september 1944.

Wordt hier lid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen