112

Tachtig aangiften tegen kleedkamerdief Ede

Foto: 112Vallei

Een 23-jarige Amsterdammer die 2 februari gearresteerd werd, wordt verdacht van diverse diefstallen uit kleedkamers op scholen. In december stond de kleedkamerdief in een opsporingsbericht hier op de website.

We deelden eind december de camerabeelden van een diefstal uit de kleedkamers van het Groenhorst College in Ede die gepleegd werd op 14 december 2015. De dief nam telefoons mee en een portemonnee van leerlingen die op dat moment aan het sporten waren. Hij lijkt nu dus opgepakt te zijn.

Stug volhouden en dan loop je tegen de lamp

Op 25 januari was dezelfde man op camera’s in een school in Zwolle te zien. Ook daar had de man succes tijdens sportlessen van de school en stal diverse spullen van leerlingen uit de kleedkamer. In meer scholen in Oost-Nederland werd aangifte gedaan van diefstal uit kleedkamers, onder meer uit Arnhem, Ede, Nijmegen, Didam, Amersfoort, Bergen, Huizen, Baarn, Kampen en Zwolle. Dit resulteerde in maar liefst tachtig aangiftes en alles wees erop dat het steeds dezelfde dader was.

Op 1 februari werd een insluiper betrapt door een leraar op het Pallas Athene College in Ede. Hij zat al met zijn hand in een van de tassen toen de leraar binnenkwam. De dader ontsnapte maar deze keer zonder buit.

De volgende dag werd deze 23-jarige Amsterdammer aangehouden en hij mag zich binnenkort verantwoorden bij de rechter voor de tachtig aangiftes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen