De tarieven voor de afvalinzameling 2017 zijn vastgesteld

Foto: Alexas_Fotos, pixabay

Op 21 december heeft de gemeenteraad de tarieven voor de gewijzigde afvalinzameling vastgesteld met als doel: minder restafval en meer grondstoffen.

De afvalstoffenheffing bestaat vanaf 1 januari 2017 uit twee delen. Elk huishouden betaalt straks een basistarief. Dit basistarief is lager dan de huidige afvalstoffenheffing.

Daar bovenop betalen inwoners per aanbieding van restafval. Zo krijgen inwoners zelf invloed op hun afvalkosten.

Basistarief afvalstoffenheffing

  • Eenpersoonshuishoudens: 181,-
  • Tweepersoonshuishoudens: 194,70,-
  • Drie- of meerpersoonshuishoudens: 211,40,-

Variabele tarieven voor het betalen per keer voor restafval

  • Restafvalkliko 140 liter: 3,-
  • Restafvalkliko 240 liter: 5,-
  • Gebruik 30 liter inwerpopening verzamelcontainer: 0,50
  • Gebruik 60 liter inwerpopening verzamelcontainer: 1,-

Afval scheiden loont!

Door een tarief te heffen op het aanbieden van restafval willen gemeente Renkum en ACV het afval scheiden stimuleren. Wie zijn of haar afval goed scheidt en op die manier minder vaak restafval aanbiedt, bespaart op afvalkosten.

Speciale regelingen voor doelgroepen

Voor mensen die om medische redenen veel afval hebben of een laag inkomen, geldt vanaf 2017 een speciale regeling. Kijk voor meer informatie op de website www.ontdekdewaardevanafval.nl. Of neem contact op met ACV of de gemeente.

Verrekening

Inwoners ontvangen begin 2017 een aanslag van het basistarief. Het aantal aanbiedingen van restafval verrekent de gemeente achteraf, dus begin 2018. Betalen in termijnen blijft mogelijk.

PMD & GFT

De inzameling van PMD (plastic, metaal en drinkpakken) en GFT (groente, fruit en tuinafval) is en blijft gratis. Met restafval kan men niets, PMD en GFT leveren grondstoffen op voor nieuwe producten. Het loont om dit afval te scheiden van de rest en dus niet alleen voor je portemonnee!

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen