112

Brandweer komt bij je langs in Wolfheze

Foto: Renkum Nieuws

Brandweer Gelderland-Midden start in Wolfheze een onderzoek onder inwoners tussen 18 en 55 jaar. Alleen door (kort) in gesprek te gaan, ontdekken zij wat je over de brandweer weet.

Daarom komt van 30 mei tot en met 17 juni tussen 16.00 uur en 20.00 uur een enquêteur aan de deur om samen binnen 15 minuten een anonieme vragenlijst in te vullen.

(Brand)veiligheid

Bij een spoedmelding is het belangrijk dat de brandweer zo snel mogelijk hulp verleent. Daarvoor zijn overdag en ’s avonds voldoende brandweervrijwilligers nodig. Bij onvoldoende vrijwilligers moeten zij uit een andere plaats komen, waardoor zij later bij een incident arriveren.

Ondanks verschillende acties om vrijwilligers te werven, ontstaat in Wolfheze een tekort. Dit vrijwilligerstekort oplossen en dus de (brand)veiligheid garanderen, is voor de brandweer een uitdaging waarbij je hulp welkom is. Door deelname aan het onderzoek helpt u de brandweer om branden in Wolfheze te kunnen blijven blussen. Zelfs als je geen vrijwilliger kan of wilt zijn.

Interview bij je thuis

Behalve een vragenlijst kunt je, je ook aanmelden voor een interview. Dit interview is bij je thuis en duurt ongeveer een uur. Tijdens het interview praat een onderzoeker met je over zaken als brandveiligheidsgevoel, kennis over de vrijwillige brandweer en motieven en kansen om te werken als brandweervrijwilliger. Aanmelden voor het interview kan via: www.wpgresearch.nl/brandweer. Daarna wordt telefonisch een afspraak gemaakt.

Meer informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met Martine Goldschmidt op (088) 355 61 23 of mail naar [email protected].

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen