Wolken, beetje zon, warm en plaatselijk een buitje

Foto: Andrey and Lesya, Pixabay

Mogelijk valt er dan zondag eindelijk een klein beetje regen, voor het eerst in ruim een maand. Het KNMI en Weeronline verwachten in de loop van de middag plaatselijk een buitje.

Het KNMI meldt dat er in het zuiden en westen plaatselijk kans is op een bui. Zondagavond blijft het op de meeste plaatsen droog, met aan het einde van de avond in het uiterste zuidwesten mogelijk een (onweers)bui. In de nacht van zondag op maandag zou er in het zuiden en westen hier en daar een stevige bui kunnen vallen, met veel windstoten en regen.

Erg warm

Weeronline verwacht een erg warme zondag, met lokaal tot 30 graden in het oosten. Ook dit weerbureau ziet in het zuidwesten tijdelijk wat regen vallen.

Voor weggebruikers wordt het tijdens de eerste regen wel even oppassen. Door een combinatie van regen en vuilresten kan een slijmerige laag ontstaan op het wegdek, waardoor het glad kan zijn. Lichte regen vormt meer risico: zodra het hard begint te regenen, spoelt de gladde laag snel weg. Ook de ANWB waarschuwt voor “spekgladde” wegen door de eerste regenbuien.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen