Elle in Filmhuis Oosterbeek, zie trailer

Foto: Filmposter

Op vrijdag 22 en zondag 24 juli vertoont Filmhuis Oosterbeek de nieuwste film van Paul Verhoeven: Elle. 

Elle, een afkorting van Michèle (Isabelle Huppert), wordt op klaarlichte dag in haar eigen woning overvallen en verkracht. Na deze traumatische gebeurtenis ruimt zij de rommel op, stapt in bad en gaat de volgende dag gewoon naar haar werk.

Genadeloos

Privé en zakelijk is ze hard en genadeloos. Of het nu haar werk, de relatie met haar onvolwassen zoon, of de relatie met haar minnaar is, haar acties zijn altijd rationeel en weloverwogen. Haar beslissingen neemt ze echter ook net zo makkelijk impulsief.

Ze is een geslaagde zakenvrouw die aan het hoofd staat van een toonaangevend videogamebedrijf. Als ze ‘s avonds bij het diner in een restaurant zo luchtig mogelijk tegen haar ex-man, haar beste vriendin en echtgenoot vertelt dat ze denkt dat ze verkracht is, begint het verhaal pas echt.

Roman

Elle is gebaseerd op de roman Oh van Philippe Djian uit 2012. In andere handen was deze film waarschijnlijk volledig ontspoord. Maar Paul Verhoeven houdt de teugels meesterlijk in handen en laveert met gemak langs de valkuilen van deze provocatieve materie. Hij wordt daarbij geholpen door Isabelle Huppert, die sensationeel gestalte geeft aan iemand die simpelweg weigert de slachtofferrol te spelen en perfect past bij Verhoevens eerdere sterke filmvrouwen uit onder meer Spetters, De Vierde Man en Basic Instinct.

Tijdens het laatste filmfestival in Cannes waar Elle in première ging, kreeg Verhoeven een minutenlang durende staande ovatie. U kunt op 22 en 24 juli bekijken of dit terecht was.

Deze film is te zien op vrijdag 22 juli om 21.00 uur en 24 juli om 20.00 uur. Reserveren is aan te raden. Kaartjes kunt u bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen