Wie wordt Renkums dorpsdichter?

Poëzie aan de muur Henriëtte Roland Holst
Poëzie aan de muur Henriëtte Roland Holst
Foto: Richardkw Wikimedia

Na een periode van twee jaar riep de gemeente Renkum wederom haar inwoners op zich te melden als kandidaat voor de dorpsdichter. Een dorpsdichter blijft nooit langer dan twee jaar en wordt aangesteld door het gemeentebestuur, nadat een jury hem of haar gekozen heeft. De tijd om een nieuwe dichter voor 2016/2017 te kiezen is aangebroken.

De Renkumse dorpsdichter gaat niet alleen gedichten voordragen bij officiële gebeurtenissen, ze dienen door de dichter zelf geschreven te zijn waarin de gemeente Renkum centraal staat. Dat mag op kritische wijze, maar ook ludiek en humoristisch.

Vijf kandidaten hebben zich inmiddels gemeld en de datum voor de uitslag is bekend. Deze zal dinsdag 15 december om 20:00 in De Kreek te Oosterbeek worden bekend gemaakt. De jury wordt gevormd door wethouder kunst en cultuur Erik Heinrich, Theo Beneder van boekhandel Hijman Ongerijmd en Alberdine Tesink van bibliotheek Veluwezoom.

Stemt u mee?

Niet alleen de jury bepaalt, ook het publiek kan meestemmen via de website van HetParkVertelt. Zij organiseren iedere laatste zondag in augustus het Poëziefestival achter het Airbornemuseum. Stemmen kan nog tot en met 13 december.

De vijf kandidaten

De vijf kandidaten: Harry Aardema, Jasmijn Derckx, Jan Eikelenboom, Sander Essers en Bianca Hendriks stellen zich in deze volgorde voor, in onderstaand filmpje.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen