112

Getuigenoproep incident Kerkstraat Renkum 2 september

Vrijdag 2 september tegen 16:00 uur vond er een incident plaats op de Kerkstraat in Renkum. Bij dit incident zou een verdachte met de auto een man en zijn zwangere vriendin geprobeerd hebben aan te rijden.

Maandag 5 september is aangifte gedaan bij de politie te Wageningen van poging tot doodslag.

Volle tas

Het stel reed die middag op een scooter en een fiets van de Achterdorpstraat naar de Kerkstraat richting de Groeneweg, beide met volle boodschappentassen. Volgens de man, die op de fiets zat, reed de verdachte in een kleine zwarte auto eerst hard naar achteren de Achterdorpstraat in. Hierbij werd hij bijna geraakt.

Aangekomen bij het kruispunt met de Groeneweg moesten zij stoppen om over te steken. De betreffende auto moest ook wachten en stond achter een zwarte bestelbus. De man stak op zijn fiets als eerste over en zag daarna de auto met hoge snelheid op hem af komen. Door hard te remmen kon hij een aanrijding voorkomen.

Inhalen

De verdachte wilde daarna de genoemde bestelbus inhalen waarbij er een aantal keren gas werd gegeven en hard geremd. De vriendin besloot daarop niet achter deze auto te blijven rijden en probeerde links in te halen, waarbij de verdachte tot twee keer toe naar links gestuurd zou hebben. Gelukkig werd ook zij niet geraakt doordat ze remde en kon uitwijken.

Achtereenvolgens gaf de auto gas en haalde de bestelbus in.

Mocht je van dit incident die vrijdag 2 september 16:00 en 16:10 uur iets gezien hebben, dan word je verzocht contact op te nemen met de politie via nummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen