Scouts planten 5000 bloembollen in park Hartenstein

Foto: condesign, pixabay

Zo’n 75 scouts van Scouting OPV-Schoonoord planten zaterdag 12 november 5000 bloembollen in park Hartenstein.

Samen met vereniging de Vrienden van Park Hartenstein e.o. besteden de scouts aandacht aan de natuur en maken zij op hun beurt het park weer iets mooier.

90 Jaar

Dit jaar bestaat Scouting OPV-Schoonoord uit Oosterbeek 90 jaar. Het hele jaar door zijn er jubileumactiviteiten geweest waarin de scouts feest konden vieren. Samen met de Vrienden van Park Hartenstein staan de scouts, verdeeld over alle leeftijden, komende zaterdag hard te werken in Park Hartenstein.

Dit evenement is een gezamenlijk initiatief van Scoutinggroep OPV-Schoonoord en van Vrienden van Park Hartenstein e.o.. De laatste tracht elk jaar een werkochtend in samenwerking met andere organisaties te organiseren op één van de landgoederen. Dit jaar dus met genoemde scoutinggroep.

Groene omgeving

Hun 90-jarig bestaan vormt een goede gelegenheid om de jeugdleden (Bevers, Welpen, Verkenners, Padvinders, Rowans en Sherpa’s) op een andere manier actief bij hun groene omgeving te betrekken, een unieke omgeving waar zij voor hun sport en spel vrijwel elke week graag en dankbaar gebruik van maken.

Met deze actie levert de scoutinggroep een grote bijdrage in de verfraaiing van dit oude, prachtige park ten dienste van het bezoekend publiek. De bloembollen worden voor dit doel aangeboden door Vrienden van Park Hartenstein. Dit werd mogelijk gemaakt middels sponsoring door een plaatselijke, culturele, stichting.

De uitvoering van het plantwerk geschiedt mede onder begeleiding van de Buitendienst Openbare Werken van de gemeente.

Wethouder Ruwhof van de gemeente Renkum is voor deze ochtend ook uitgenodigd. De werkochtend begint om 09.00 uur en zal tot 12.00 uur duren. Rond 10.30 uur wordt de eerste groep afgewisseld door een tweede groep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen