Veel belangstelling voor eerste ‘Nieuwe Zondagen’ in het Airborne Museum

Foto: Airborne Museum 'Hartenstein'

Op 6 november vond de eerste ‘Nieuwe Zondag’ uit een reeks van negen plaats in het Airborne Museum. Met maar liefst tweeëntwintig senioren en gastvrouwen van het museum was het een gezellige en interactieve middag.

Spreker Robert Voskuil vertelde over het ontstaan van de herdenkingstraditie na de Slag om Arnhem en Wil Rieken deelde haar ervaringen als een van de eerste bloemenkinderen tijdens de herdenkingen. Dit leidde tot mooie en persoonlijke verhalen van aanwezigen.

Nieuwe Zondagen

Tijdens ‘Nieuwe Zondagen’ staat een gezellige ontmoeting in combinatie met een lezing of workshop voor senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem centraal. Nieuwe Zondagen heeft tot doel om nieuwe en duurzame contacten voor senioren te realiseren.

Programma

De lezingen en workshops van de ‘Nieuwe Zondagen’ zijn heel divers. Op 4 december is er een gezellige Sinterklaasmiddag. In 2017 komt bestsellerauteur Herman Koch vertellen over zijn boek ‘Eindelijk oorlog’ en programmamaker en journalist Ad van Liempt legt aan de hand van verschillende verhalen dilemma’s voor van goed en fout in oorlogstijd.

Verder zijn onder andere muziek, de geschiedenis van Oosterbeek en het gezamenlijk maken van een kunstwerk onderdeel van het programma. Voorafgaand aan de lezing of workshop is er koffie en thee met iets lekkers en na afloop kunnen de deelnemers gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden

Iedereen die meer wil weten over de ‘Nieuwe Zondagen’ kan contact opnemen met Geneviève Wils via (06) 12604769 of kijken op www.airbornemuseum.nl/nieuwe-zondagen.

De ‘Nieuwe Zondagen’ worden mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en Albert Hein Oosterbeek.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen