Komische film ‘Waterboys’ in het Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Filmhuis Oosterbeek vertoont op 13 en 15 februari de komische film Waterboys van regisseur Robert Jan Westdijk, bekend van de film Zusje.

In Waterboys schetst hij een intiem en humoristisch portret van een vader en zijn zoon. En van een vrouw en moeder die – ongezien – toch een sleutelrol speelt.

Debuut

Ruim twintig jaar geleden debuteerde Westwijk glansrijk als regisseur met de door hem zelf geschreven en geproduceerde film Zusje. Die drie taken combineerde hij nu voor het eerst weer bij het maken van Waterboys. Acteur Leopold Witte geeft daarin gestalte aan misdaadschrijver Victor, een egocentrische losbol die op een dag door zijn vrouw uit huis wordt gezet.

Zijn zoon Zack, gespeeld door nieuwkomer Tim Linde, overkomt na nog geen drie maanden samenwonen hetzelfde. Victor heeft een promotiereis voor zijn nieuwe boek op het programma staan. En bij gebrek aan onderdak gaat Zack met hem mee naar het Schotse Edinburgh.

Erg goed is hun relatie aanvankelijk niet: Pa vindt zijn cello-spelende zoon maar een huilebalk, Zack ziet zijn vader vooral als een ongevoelige zak. Toch brengen de omstandigheden de twee dichterbij elkaar, maar niet voordat de boel een paar keer flink is geklapt.

Knisperend

Zowel de Nederlandse als de Schotse cast laten de dialogen levendig knisperen in Westdijks sfeervolle en persoonlijke film, die zijn naam ontleent aan de Britse band The Waterboys. Hun muziek is te horen op de soundtrack, maar daarnaast gaven ze voor de film ook een speciaal concert.

Dat is een van de kleine wondertjes achter deze hartverwarmende roadmovie over onuitgesproken liefde en het blijven zoeken naar elkaar.

Deze film is te zien op 13 en 15 januari in Filmhuis Oosterbeek. Reserveren is aan te raden en kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen