112

Monument buurttuin Lijn 50 gestolen

Foto: Henry Kooper Facebook

De jongerenwerker Paul van der Wielen van Lijn 50 maakt op Facebook en Twitter bekend dat het monument in de buurttuin op de Van Ingenweg in Renkum gestolen is.

Een buurtbewoner ontdekte de diefstal die waarschijnlijk afgelopen zaterdag op zondag gepleegd is. Van der Wielen wil dat het kunstwerk, desnoods anoniem, teruggebracht wordt maar aangifte wordt er sowieso gedaan.

Buurttuin idee van Lijn 50

Het monument van een schildersezel met daarop een afbeelding van Hendrikus Alexander van Ingen, de beroemde, plaatselijke kunstschilder werd gemaakt door Albert Zieck, een Renkumse kunstenaar.

Monument lijn 50Het stond in de buurttuin waarmee Lijn 50 een buurtprijs van de Postcodeloterij won van €.3.000,- door het winnende plan in te dienen.

Samen met verschillende jongeren en buurtbewoners heeft Lijn 50 de buurttuin gestalte gegeven en in juni dit jaar werd de tuin officieel geopend. Een onverwoestbare schildersezel werd er gezegd, dat klopt, die staat er nog. Helaas is de afbeelding van Van Ingen wel verdwenen.

Triest! Schofterig! Schandalig! Idioten!

De reacties op de diefstal zijn niet mals. Niet zo gek als je weet hoeveel energie en werk er in het project is gestoken. Lijn 50 mag met recht trots zijn op dit stukje tuin naast het jongerencentrum en dat het al na een half jaar vernield is, is dan moeilijk te verteren.

Jongencentrum Lijn 50 op Facebook

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen