Zwarte kater update: kat is thuis

Foto: Renkum.Nieuws

Zojuist kregen wij een telefoontje van de eigenaar van de aangetroffen kat in Heelsum. Het lieve dier bleek niet weggelopen, maar was voor het eerst buiten en werd daarom door buurtbewoners niet herkend. We bedanken iedereen voor het delen, rondbellen en uitkijken, fijn om te merken dat iedereen zo meeleeft.

Zaterdagavond is er een zwarte kater in één van de achtertuinen aangetroffen op de Carel Beukerhof in Heelsum. Aangezien het dier door niemand bekend voor kwam en gewond leek aan zijn achterpoot is de dierenambulance Nederrijn gebeld.

De medewerker van de dierenambulance heeft de kater in de ambulance nagekeken en geen chip aangetroffen. De kater is helemaal zwart met gele ogen. Hij ziet er verder gezond uit, niet gewond maar hij gebruikt zijn achterpoot rechts niet en hinkt daarmee. Dat kan ook van een eerdere verwonding zijn. Het is een rustige kat die zich goed laat oppakken.

(Nog) niet naar het asiel

In overleg met de medewerker van de dierenambulance is besloten hem nog even te laten lopen. Het niet ondenkbaar dat de kat is geschrokken van vuurwerk en er vandoor is gegaan. Zeker gezien het gescharrel om de container en dat niemand de kater eerder gezien heeft op de Beukerhof, dat toch een afgesloten terrein is. Mocht hij er over een paar dagen nog zijn, dan wordt hij naar Dierentehuis De Hof van Ede gebracht.

Een bewoonster heeft hem wat brokjes gegeven waar hij al snel op aanviel, maar hij wil vast snel terug naar huis. Dus mocht je de kat herkennen of mis je de jouwe al even? Je kunt contact opnemen met de redactie via 06-26273429

Zwarte kat Beukerhof

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen