Klussen met Renkum-NLdoet

Foto: NLdoet Oranje Fonds

Het Oranje Fonds organiseert 11 en 12 maart weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Twee dagen klussen, opknappen en samen een leuke actieve dag beleven, vrijwillig en omdat je het leuk vindt om iets voor een ander te doen.

Ruim 4500 klussen zijn er inmiddels aangemeld op de website van NLdoet, waarvan 13 in de gemeente Renkum. Hier vind je welke nog helpers zoeken. Misschien zit er iets bij wat je leuk vindt of wellicht heb je zelf een leuke klus of briljant idee in gedachten voor jouw vereniging of organisatie. Via de website kun je dat aanmelden en vrijwilligers zoeken.

Tuinieren en opknappen

Voor het opknappen van het volkstuinencomplex in de gemeenschappelijke tuin tegenover de Airborneweg in Renkum heeft men nog 7 vrijwilligers nodig. Aan de van Borsselenweg in Oosterbeek moet de Tuin de Lage Oorsprong weer gaan stralen en daar zoeken ze nog 12 mensen voor.

Voorbereiden op wat komt

Om de Speeltuin Talud in Oosterbeek klaar te maken voor de zomer zijn er nog 9 klussers nodig en Het Genootschap Redichem heeft hulp nodig met de voorbereidingen voor een tentoonstelling. Hier moet ook het archief danig opgeruimd worden. Met 5 mensen meer moet dat lukken.

Clubhuizen opknappen

Het clubgebouw van IJsvereniging Vooruit in Renkum moet nodig opgeknapt worden, nog 13 klussers gewenst om te schilderen en schuren. De baanverlichting moet trouwens ook vervangen worden. Ook het clubhuis van de Oosterbeekse IJsvereniging moet opnieuw geschilderd worden. Net als de schaatsrekken en zitbanken, hier hebben ze nog 10 mensen bij nodig.

Dan zijn er nog 3 klussers nodig van het opknappen van de biljarttafel van Dorpshuis De Burcht in Wolfheze,

Leuke dingen voor bewoners

In Overdal in Oosterbeek zijn ze bezig met de eet/recreatiezaal aan het opknappen. Ze willen de verwarmingsombouwen schilderen en een leesplank maken, daar zijn nog 6 klussers voor nodig.

De Sonnenberg wil graag een mooie koe en kalf in het grasveld zetten, die moeten ook geschilderd worden op een creatieve manier. Net als een schilderij voor binnen wat al voorbereid is door een kunstenares. Er worden nog 7 mede-creatievelingen gezocht.

Samen ergens naar toe

Sociëteit Doarps-Eijn is er voor mensen met dementie, wie heeft er zin om met één van hun naar het Openlucht Museum te gaan in Arnhem? Ze willen nog graag 6 begeleiders erbij. Wandelen en warme wafels met kersen en slagroom eten met cliënten. Dat zouden ze graag willen in wooncentrum Het Beekdal. Daarvoor zoeken ze nog 10 wandelaars.

In De Molenberg van Vilente in Oosterbeek willen ze graag een ‘High Tea’ houden voor de 45 cliënten met psychogeriatrische zorg (oa dementie) die er wonen, nog 5 mensen hebben ze nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen