Scandinavische thrillers tijdens de Spannende Boekenweken

Foto: Gisela Fotografie-pixabay

De Zweedse thrillers zijn de laatste jaren haast niet aan te slepen. Denk aan de Millennium trilogie van Stieg Larsson of aan de boeken van Henning Mankell over inspecteur Kurt Wallander.

Maar ook oude getrouwen als Sjöwall & Wahlöö worden nog steeds verkocht. Vanwaar dit succes?

Lezing

Vrijdagavond 9 juni om 19:30 uur zijn Scandinavische thrillers het thema van een lezing in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper, georganiseerd door de Bibliotheek Veluwezoom en Volksuniversiteit Arnhem.

In deze lezing annex discussie komen verschillende schrijvers aan bod die, met name de laatste jaren, veel gelezen worden. Het accent ligt op Zweden, maar ook schrijvers uit Noorwegen, Finland en Denemarken komen aan bod.

Schrijven Zweedse auteurs beter of leuker dan sommige anderen? Is het de Zweedse (leef)omgeving die aanspreekt? Ligt het aan de thematiek? Vragen om eens bij stil te staan.

Spannende Boeken Weken

De lezing vindt plaats ter gelegenheid van de Spannende Boeken Weken, de campagne die van 9 t/m 25 juni volop aandacht besteedt aan misdaadliteratuur.

Meer informatie en toegangskaarten á € 15,- zijn verkrijgbaar via www.volksuniversiteitarnhem.nl, www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of www.bibliotheekveluwezoom.nl/spannendeboekenweken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen