Finse film ‘The Other Side of Hope’ in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

De Finse film The Other Side of Hope die aankomend weekend vertoont wordt in Filmhuis gaat over Wikström die zijn leven drastisch omgooit.

De vijftiger zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant.

Restaurant de Gouden Pint

Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt.

Onder zijn nukkige voorkomen schuilt een klein hartje; zo schuift hij zijn nieuwe personeel makkelijk een voorschot toe. Zijn medeleven wordt nog meer op de proef gesteld, wanneer een groepje asielzoekers op zijn pad belandt.

In het steegje achter zijn restaurant bivakkeert Khaled. Hij is het geweld van Aleppo ontvlucht, om in Helsinki met uitzetten te worden bedreigd. Nu verschuilt hij zich en probeert het personeel van De Gouden Pint hem aan een vals identiteitsbewijs te helpen.

Wikström zit niet echt op hem te wachten, maar kan hem ook niet aan zijn lot overlaten. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan hij wel een afwasser gebruiken.

The Other Side of Hope

Met het droogkomische drama The Other Side of Hope (originele titel: Toivon tuolla puolen) mocht de vermaarde Finse regisseur Aki Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.

Hij regisseerde hiervoor de tragikomedie Le Havre en The Man Without A Past, waarmee hij de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes won.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 26 mei om 21.00 uur en op zondag 28 mei om 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen