Aftrap Nationale Voorleesdagen met Wethouder Verstand

Op woensdagochtend 27 januari leest wethouder Jasper Verstand voor bij het Voorleesontbijt in de Bibliotheek Oosterbeek. Het is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen van 2016, de campagne die het belang van voorlezen aan jonge kinderen jaarlijks onder de aandacht brengt.

Kinderen kunnen – al dan niet in hun pyjama – genieten van een lekker ontbijtje en luisteren naar het verhaal ‘We hebben er een geitje bij’.

Voorlezen is een feest

Voorlezen is een feest voor kleine kinderen. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. De bibliotheek nodigt ieder jaar jonge kinderen uit voor het voorleesontbijt en de voorleesfeestjes, die ze tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert. Telkens staat een speciaal prentenboek centraal. Dit jaar is dat ‘We hebben er een geitje bij’. In het prentenboek is veel te ontdekken en er is veel interactie mogelijk. Met het zingen van een liedje en het doen van een spelletje is het feest compleet.

Wat is er te doen in de bibliotheek?

  • Woensdag 27 januari 2016 van 9.15 tot 10.15 uur: Voorleesontbijt in de Bibliotheek Oosterbeek. Aanmelden noodzakelijk.
  • Donderdag 28 januari 2016 van 9.30 tot 10.15 uur: Voorleesfeestje in de Bibliotheek Renkum (bij kinderdagverblijf De Kroeseboom).
  • Dinsdag 2 februari 2016 van 9.30 tot 10.15 uur: Voorleesfeestje in de Poort van Doorwerth.
Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen