112

Wietplantage niet oorzaak stroomstoring Renkum

Foto: Renkum.Nieuws

Vanmorgen was in delen van Renkum en Heelsum de stroom uitgevallen. Bijna tegelijkertijd werd er een inval gedaan in een pand in de Dorpsstraat waar een wietkwekerij ontdekt werd.

De oorzaak stroomstoring zat naar verluid in werkzaamheden die op Heidestein verricht werden. Er zou een kabel stuk geraakt zijn waardoor grote delen van het dorp zonder stroom zaten.

Geen schade

Een uur en een kwartier, vertelde de manager bij Albert Heijn, maar gelukkig is er geen zorgen om de levensmiddelen. Helaas is de aanvoer van artikelen wel even gestoord, ook de deuren konden namelijk niet meer open. Maar dat zal zich vandaag allemaal oplossen.

Wietkwekerij

Volgens de aanwezige politiemensen stond de stroomstoring helemaal los van de ontdekte wietkwekerij in een tapijtwinkel. Door de stroomstoring werkte de luchtafvoer niet meer en vulde wietlucht de straat. Maar dit was niet de oorzaak van deze ontdekking. De politie was al aanwezig. De planten stonden in de kelderruimte, later vandaag zal de plantage ontmanteld worden en vernietigd. Later meer informatie.

Volgens omwonenden en andere ondernemers in de straat was het in het pand al dubieus. Er was bijna nooit iemand en met af en toe een tapijtje verkopen, betaal je de huidige huurprijzen niet.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen