Muziekfilm Felicité in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Félicité, is een vrijgevochten, trotse vrouw, zangeres in een bar in Kinshasa, Congo. Ze is een fiere vrouw, een zelfvoorzienende moeder van een tienerzoon.

Ze redden zich net.

Ongeval

Maar haar leven wordt volledig overhoopgehaald wanneer haar 14-jarige zoon Samo het slachtoffer wordt van een verkeersongeval. Ze moet een kapitaal bedrag ophoesten aan ziekenhuiskosten.

Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing in de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Op haar pad komt ze Tabu tegen…

De wanhopige zoektocht naar geld, vaak in documentair aandoende beelden, wordt afgewisseld met muzikale optredens in kroegen en andere plekken in de Congolese hoofdstad én met feeërieke nachtelijke fantasieën.

Zilveren Beer

Begin dit jaar won Félicité een Zilveren Beer (Grand Jury Prize) tijdens de Berlinale. Het is de vierde film van de Frans-Senegalese regisseur Alain Gomis. Felicité wordt gespeeld door actrice Véro Tshanda Beya. Ze had voor deze titelrol nog nooit eerder op professioneel niveau geacteerd en dat geldt voor de meeste acteurs in deze film.

Ze zingt in de film iedere avond bij de muzikanten van het Congolese collectief Kasaii All Stars, die traditionele Congolese ritmes en instrumenten combineren met onder meer elektrische gitaren.

Ook bevat de film muzikale fragmenten waarin het symfonieorkest van Kinshasa Arvo Pärt uitvoert.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op donderdag 5 oktober om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen