Lichten van de eerste steen startsein werkzaamheden Weverstraat

Foto: Ondernemend Oosterbeek

Maandag 12 maart a.s. wordt in de Weverstraat in Oosterbeek de eerste steen gelicht door wethouder Eric Heinrich. Dit vormt het startsein voor de reconstructiewerkzaamheden die zeker een half jaar in beslag gaan nemen.

“Dit betekent zeker niet dat de boel op slot gaat”, zo benadrukt Jan-Paul Fros van PUUR Koffie namens de vele ondernemers in deze karakteristieke winkelstraat. “Natuurlijk is de bereikbaarheid wat minder gemakkelijk, maar in overleg met de aannemer, wordt continu toegezien op zo min mogelijk overlast.” vervolgt Fros.

Bereikbaar

Samen met collega-ondernemers en de ondernemersvereniging Ondernemend Oosterbeek heeft de werkgroep een plan opgesteld om te voorkomen dat bezoekers wegblijven omdat ze denken dat de Weverstraat slecht bereikbaar is.

Oscar Hollink, dorpsmanager van Ondernemend Oosterbeek: ”We hebben een drietal activiteiten op de rol staan. Ten eerste organiseert aannemer Van Verseveld op zaterdag 10 maart een open dag op het terrein t.o. De Molenberg. De maandag erna op 12-3 om 10.00 uur wordt de eerste steen gelicht.”

Stoepkrijtfestival

Half april wordt ten afscheid van de oude bestrating een ‘stoepkrijtfestival’ georganiseerd. De winkels in de Weverstraat zijn dan open en de Weverstraat is afgesloten voor alle verkeer.

Iedereen wordt uitgenodigd om met stoepkrijt een tekening te komen maken en de makers van de mooiste drie tekeningen krijgen een prijs, beschikbaar gesteld door de gezamenlijke winkeliers.

Hollink vervolgt: “Gedurende de periode 16 april t/m begin juli is de Weverstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. In die periode zullen op de vrijdag en zaterdag Weverstraat-Assistenten het winkelend publiek helpen met het vervoer van boodschappen naar de parkeerplaats op het Raadhuisplein en de extra parkeerplaats t.o. De Molenberg. De assistenten zijn te herkennen aan hun speciale hesjes. Ze zijn door de winkeliers op te roepen via sms.”

Feestelijke heropening

“Als de werkzaamheden in juli zijn afgerond, dan zal de straat op 15 juli feestelijk worden heropend.” vult Fros aan. “We hebben een paar leuke plannen ‘in de maak’ voor de feestelijke heropening half juli.”

“Daar kunnen we nu nog niet alles over zeggen, nog niet iedereen is op de hoogte en we moeten nog wat plannen definitief maken. In ieder geval kunnen we verklappen dat we er een geweldig feest van maken voor het hele centrum van Oosterbeek.” aldus Hollink.

“De heropening zal in ieder geval samenvallen met het ‘Weverstraat festival’, wat dan natuurlijk ook in juli gaat plaatsvinden. Dit festival is bekend van het lekkere eten en drinken, de ongedwongen sfeer en de muziek op diverse punten in de Weverstraat.” vertelt Jan Paul Fros.

Eigentijds

De Weverstraat in Oosterbeek heeft al jaren te kampen met ernstige wateroverlast bij stortregens. Reden voor de gemeente om de straat op dat gebied onderhanden te nemen, waarbij meteen de leidingen van de overige nutsvoorzieningen aangepakt worden.

Na oplevering zal de karakteristieke straat een nieuw eigentijdse aanblik hebben.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen