Ruim 1300 euro voor slachtoffers woningbrand Vossenstraat

Foto: Patrick Apenhorst

Onder leiding van de Airborne Malletband trok een grote groep inwoners van Doorwerth, met collectebussen in de aanslag, vanavond door het dorp.

De bedoeling was geld op te halen voor Henny, Ilona en Rick, slachtoffers van de felle woningbrand vorige week in de Vossenstraat waarbij hun woningen onbewoonbaar werden verklaard.

Boven verwachting

Er werd €1.301,85 opgehaald in twee uur. Ver boven de verwachtingen van de organisatie die, terecht, erg blij zijn met deze opbrengst. Het wordt verdeeld over de drie zodat zij nu weer bijvoorbeeld kleding kunnen kopen.

Zij kunnen niet alleen hun huizen voorlopig niet meer in, alles in hun woning is verloren gegaan. De verzekering zal met de tijd alles wel vergoeden, maar daar hebben ze nu niets aan.

Ze hebben kleding nodig en zullen elders moeten verblijven wat ook kosten met zich meebrengt. Met deze bedragen kunnen zij de eerste levensbehoefte weer aanschaffen en wordt hun leed wellicht iets verlicht.

Geen woorden

Henny Soerink reageerde eerder emotioneel op de manier waarop mensen met hen meeleefden: “Ongelofelijk, dat is gewoon zo mooi. Zo lief. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.”

Met dit bedrag zijn hij, zijn vrouw Ilona en buurman Rick voorlopig echt geholpen. Daar word je dan wel even emotioneel van, het is toch enorm fijn als je medebewoners zich zo voor je inzetten!

Heb je de collecte gemist en wil je ook doneren? Bij de Jumbo in Doorwerth staat bij de servicebalie een collectebus en ook is er een inzamelingsactie gestart waar je kunt doneren

Meer foto’s bij Patrick Apenhorst Fotografie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen