Staat 17 augustus al in je agenda? Dan gaat Renkum weer Downhill!

Foto: Renkum Nieuws

Renkum Downhill is een evenement wat in 2016 voor het eerst is georganiseerd door Willemsen Stage Management Renkum.

Gé Willemsen: “We realiseerden ons dat het hebben van vakantie helaas niet voor iedereen is weggelegd en we merkten dat het voor kinderen erg lastig was om toch iets leuks in de vakantie te doen.”

Van sneeuw naar water

Na het zien van vele keren sneeuwpret in de kuil achter het huidige Doelum, kwam het idee om hier een zomerspektakel van te maken. In 2016 zijn ze begonnen met één baan. “Het was afwachten hoe de jeugd hierop zou reageren, eigenlijk tot onze verbazing was het een doorslaand succes, door de deelnemers, maar ook door de vele bezoekers die kwamen kijken hoe de jeugd zich op dit gratis evenement vermaakte.”

“Dat het zelfs op de oudere jeugd aanstekelijk werkte hadden we nooit verwacht. De opkomst was massaal en we beseften ons dat we iets neergezet hadden waar zeker een behoefte voor was. Het tweede jaar zijn we doorgegaan om meer kinderen te laten glijden en hebben er een tweede baan bijgemaakt, de eerste baan was voor de oudere jeugd, de tweede baan de juniorbaan is wat
korter en zeker geschikt voor de jongere deelnemers, we konden door deze keuze ook de jongere en de wat oudere jeugd op een verantwoorde wijze laten glijden.”

“Bij de tweede editie kwamen er ook vragen of er voor de kleinsten onder ons ook nog een glijmogelijkheid kon komen, gelukkig konden we op de locatie ook nog veilig een derde baan kwijt en zo hadden we bij de 3e editie niet alleen de hoofdbaan, de juniorbaan maar ook een kinderheuvel.”

Deze drie banen gaan er met de 4e editie ook liggen:

  • De grote heuvel is 50 mtr. lang en 6 mtr. breed leeftijd 12+ jaar
  • De Juniorbaan is 35 mtr lang en 6 mtr. breed leeftijd tussen 8 en 12 jaar
  • De kidshill is 17 mtr. lang en 8 mtr. breed leeftijd 4 tot 8 jaar

Zaterdag 17 augustus van 12:00 tot 18:00.

Sponsoring

Momenteel zorgt Willemsen Stage Management zelf voor het grootste gedeelte van de kosten, gelukkig worden ze door vele sponsoren ondersteund om dit gratis event doorgang te laten vinden. Sponsoring kan door middel van een donatie of het leveren van goederen, zoals de zeilen die gesponsord worden.

Sponsoren die een vlag of banner hebben, kunnen die op het veld laten zien wat zeker voor meer bekendheid zorgt, gezien de successen van Renkum Downhill de afgelopen jaren!

Vanzelfsprekend zijn ze met alle vormen van sponsoring zeer geholpen, ze kunnen dan dit evenement voor iedereen gratis houden.
Meer weten? Mail of bel Gé [email protected] of 06 255 883 40 / 0317 317 075

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden