Airborneschool en Paasbergschool maken kans op ANWB Verkeersplein

Foto: ANWB

Renkum/Oosterbeek – De Airborneschool uit Renkum en de Paasbergschool uit Oosterbeek hebben te horen gekregen dat ze genomineerd zijn voor een verkeersplein van het ANWB Fonds.

Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties, zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moeten de scholen onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. En jij kunt meehelpen!

Breng voor 25 mei jouw stem uit via anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein in Renkum of Oosterbeek

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen:

“We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun kind straks met een gerust hart op pad.”

Airborneschool, motivatie

‘De school ligt aan een grote weg met weinig parkeergelegenheid. Het is er druk en onoverzichtelijk. De meest leerlingen komen fietsend of lopend naar school. Sommigen worden met de auto gebracht. In een dorp als Renkum, met veel weggetjes van rechts en onoverzichtelijke punten, is het belangrijk goed met deze verkeerssituaties om te leren gaan. Dit is zowel belangrijk voor de fietser als de wandelaar. Onze leerlingen kunnen dankzij het verkeersplein in een veilige setting oefenen. Het verkeersplein nemen we op in ons verkeerseducatieprogramma. Verder hebben we tassen vol met verkeersborden. Dat is een mooie aanvulling op de praktische verkeerslessen.’

Paasbergschool, motivatie

‘De verkeersveiligheid rondom onze school is goed. Ons schoolplein is vanaf twee eenrichtingswegen bereikbaar, maar op piekmomenten kan het druk zijn op de smalle wegen. We willen onze verkeerslessen vooral praktisch vormgeven en daar sluit een verkeersplein heel goed bij aan. In groep 8 besteden we altijd veel aandacht aan verkeer, omdat kinderen daarna vaak naar de middelbare school in Arnhem gaan. Verder lopen we altijd naar de gymzaal en steken dan een drukke weg over. Het is fijn als we dat op het verkeersplein kunnen oefenen. Sowieso vinden wij dat alle groepen van het verkeersplein moeten gebruiken. Veel verkeersregels en -afspraken zijn namelijk nog niet zo bekend bij onze leerlingen. Het verkeersplein willen we inzetten bij onze verkeerlessen. Deze geven we thematisch vanaf groep 1/2 en de verkeersmethode leren groep 3 tot en met groep 8.’

In iedere provincie één winnaar

In totaal zijn er in Gelderland 39 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. De Adviescommissie bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier.

Tweede prijs

De scholen die per provincie op de tweede plek eindigen, ontvangen een uitgebreid ANWB fietsparcourspakket met educatieprogramma. Daarmee maak je de huidige verkeerslessen op school nog leuker en educatiever. Tevens komt een instructeur van Streetwise op bezoek om meer uitleg te geven over het materiaal.

De winnaars worden op 13 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 4 juli en 15 augustus wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem vóór 25 mei via anwb.nl/verkeerspleinen

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen