Lezing uniek levensverhaal van de drie zussen Van Gogh

Foto: Willem-Jan Verlinden

Dinsdagavond 24 mei is schrijver Willem-Jan Verlinden te gast in De Klipper Oosterbeek om een lezing te geven over zijn nieuwste boek: De zussen Van Gogh.

In ‘De zussen Van Gogh’ beschrijft Verlinden het unieke levensverhaal van de drie zussen Van Gogh tegen de achtergrond van een roerige periode in de geschiedenis. Hij baseerde het boek op door hen zelf geschreven brieven en andere (familie-) documenten én nooit eerder getoonde brieven en afbeeldingen.

De zussen Van Gogh

Weinig mensen weten dat Vincent van Gogh drie zussen had: Anna Cornelia, Elisabeth Hubertina (Lies) en Willemina Jacoba (Wil)lemien). Ze groeiden op in een tijd dat er voor het eerst lange afstanden met de trein konden worden afgelegd, ‘impressionist’ nog een spotnaam was, de vrouwenbeweging net in de kinderschoenen stond en dromers van allerlei politieke gezindten op de barricades stonden om de revolutie af te kondigen.

Willem-Jan Verlinden brengt de aspiraties en hun dromen, maar ook hun teleurstellingen en verdriet prachtig in beeld. ‘De zussen Van Gogh’ geeft op basis van hun onderlinge, niet eerder bestudeerde correspondentie een unieke inkijk in de bewogen levens.

Over de auteur

Willem-Jan Verlinden (1971) studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest voor diverse Nederlandse musea en kunstfondsen, ontwikkelde hij zich ontwikkeld tot adviseur op het gebeid van fondsenwerving. In 2013 schreef hij samen met Kristine Groenhart ‘Hoe ik van Londen houd, wandelen door het Londen van Vincent van Gogh’, dat hem op het idee bracht om ook over de opmerkelijke levens van de zussen van Vincent te gaan schrijven.

Toegangskaarten

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in De Klipper Oosterbeek (026-333 49 82) en te reserveren via www.biblibliotheekveluwezoom.nl. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek / € 7,50 voor niet-leden. Op de avond zelf zijn aan de kassa ook kaarten verkrijgbaar, zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen