Delta Scholengroep op de pedalen voor kinderen van wereldscholen

Foto: Delta Scholengroep

Oosterbeek/Arnhem – Een team van 25 collega’s van de Delta Scholengroep, samenwerkingspartners en begeleiders zijn van 25 t/m 29 mei in Frankrijk voor de Mont Ventoux Challenge.

In totaal gaan 20 racefietsers de uitdaging aan om op 27 mei de kale bergtop te beklimmen en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor projecten van de stichting Delta Wereldscholen. Elke fietser heeft een streefbedrag van 1.909 euro om op te halen wat gelijkstaat aan de hoogte van de Mont Ventoux. Met dit initiatief worden scholen wereldwijd gesteund en zet Delta zich in voor een rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld.

Lees hier meer over de Mont Ventoux Challenge 2022 van de Delta Scholengroep.

Eerste actie

De stichting is onderdeel van de scholengroep en verbindt de Deltascholen met scholen over de hele wereld. De Mont Ventoux Challenge is de eerste fondswervende actie van de nieuwe stichting die per 1 januari 2022 gestart is en daarmee een stevig vervolg op het voormalige Robert Hilhorst Fonds dat al vanaf 2003 actief was op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en educatie.

Peter Dooijeweerd, voorzitter van het College van Bestuur die zelf ook meefietst zegt: “We vragen met events aandacht voor het belang van wereldburgerschap en global goals binnen onderwijs. Niet alleen voor kinderen binnen de Delta Scholengroep in Nederland, maar juist ook voor kinderen op onze partnerscholen in onder andere Kenia, Malawi en Nepal.”

Drie projecten

“Met de opbrengst van de Mont Ventoux Challenge steunen we dit jaar drie Wereldscholen die daarmee ook verder kunnen bouwen én leren aan hun wereld van morgen. Voor onze bestaande samenwerking in Nepal (Samundradevi) fietsen we voor het afbouwen van het laatste lokaal en het realiseren van een lerarenfonds. Voor een basisschool in Mwena (Kenia) fietsen we voor een nieuwe watervoorziening en zonnepanelen. Voor de school in Malawi (Matunkha) werken we samen met andere partners aan onder meer een leerbedrijf en uitbreiding van het practicummateriaal.”

Kinderen in beweging

Veel Deltascholen hebben met geweldige sponsoracties bijgedragen. De Paasbergschool in Oosterbeek organiseerde voor alle kinderen een sponsorloop op sportpark Hartestein, De Margarethaschool in Arnhem had een flessenactie, sponsorloop en oranje pleinfeest. Ook werd een sponsorloop georganiseerd op De Horizon en De Kringloop in Arnhem en op IKC Het Simmelink in Eibergen.

Marloes van Zomeren werkt op De Margarethaschool als leerkracht van groep 8. Ze fietst met nog twee collega’s de Ventoux op en was super trots op de betrokkenheid van leerlingen, ouders en collega’s: “Het ging steeds meer leven, waardoor we bij het pleinfeest heel veel onderdelen hadden, van prijzenrad en grabbeltonnen tot een foodcourt. We zijn echt apetrots dat we dit met ons team en hulpouders hebben gerealiseerd.”

Tussenstand nu ruim 48.000 euro

Een week voor de toppoging gaf de organisatie al een geweldige tussenstand: er werd door alle deelnemers aan de Mont Ventoux Challenge al ruim 45.000 euro opgehaald en de teller liep nog steeds stevig door, inmiddels is die de 48.000 gepasseerd.

Meer informatie over de stichting, hoe je kunt doneren en de projecten waar we voor fietsen vind je op de website: deltawereldscholen.nl.

Delta Scholengroep

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen