112

Volgens de politie brak Renkumer in zijn eigen winkel in

Foto: Aelxas_Fotos, pixabay

Een inbraak in een winkel in Renkum in de nacht van 18 op 19 juli is volgens de politie door de eigenaar in scene gezet. Dat is de conclusie na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan.

De 48-jarige Renkumer staat maandag, samen met drie andere verdachten, voor de rechter, zo meldt De Gelderlander.

Geruchten

In Renkum had het al gegonsd van de roddels tien maanden geleden. Getuigen meldden destijds aan De Gelderlander dat acht inbrekers heel ontspannen aan het inbreken waren geweest. Rustig werden artikelen vanaf de schappen ingeladen in twee vrachtwagentjes, de winkel daarna half leeg achterlatend.

Een ex-medewerker van de winkel vertelde nadien dat de beveiligingscamera’s afgeplakt waren. Volgens een politiewoordvoerder toonde uitgebreid onderzoek aan dat er die nacht in juli helemaal geen inbraak plaatsvond. De winkeleigenaar moet zich nu verantwoorden voor het doen van valse aangifte.

Frauduleus gehandeld

De verzekeringsmaatschappij deed inmiddels aangifte tegen de man wegens fraude. Naast de eigenaar werden nog drie mannen aangehouden. Zij komen uit Haaksbergen, Enschede en Overdinkel en ook zij staan maandag voor de politierechter.

De Renkumse verdachte wil verder niet reageren, hij doet zijn verhaal bij de politierechter want, zo zegt hij tegen de krant: “Het ligt heel anders dan nu wordt gesuggereerd.”

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen