Gelderse Maakdagen 3 en 4 juni

Renkumse Molen
Renkumse Molen
Foto: Renkum Nieuws

De Gelderse Maakdagen komen er weer aan. Gelderland is dè maakprovincie en deze dagen laten diverse ambachten zien wat en vooral, hoe zij iets maken. Een interessant kijkje in de Gelderse maakindustrie.

In de gemeente doen de Renkumse Molen en Kuijpers Bouw mee en ook in de buurt zijn leuke dingen te bekijken en te doen. Zo kom je nog eens ergens waar je anders niet (bij) kunt komen. We hebben wat leuke dingen in de buurt op een rijtje gezet. Klik op de link voor informatie als adres en tijden.

De Roadshow: ‘Hoe maakt u het‘ van de ‘Gemaakt in Gelderland’ Maakdagen is dit jaar in Oosterbeek.Deze interactieve spelshow staat op de bouwplaats aan de Munninghofflaan. Door vragen te stellen moet het publiek raden wie de echte ambachtsman of vrouw is. Die komt deze keer uit de bouw. Onderaan dit artikel staat een aflevering van de Roadshow.

Graan malen tot meel, 4 juni

In de Renkumse Molen kun je meekijken met de molenaars, ze leggen je alles uit over het malen van meel en op de stelling is het genieten van het uitzicht op Renkum.

Achter de (bouw)schermen, 4 juni

Kuijpers Bouw Heteren laat je een kijkje nemen op de bouwplaats van de 14 appartementen die op de Munninghofflaan in Oosterbeek gebouwd worden. Er is een rondleiding door medewerkers van Kuijpers Bouw en je krijgt een interessant kijkje binnen de wereld van de bouw

Ook leuk in de buurt:

Sporen door de Uiterwaarden, 4 juni

Bij de steenbakkerij Randwijk in Heteren is een rondleiding door de wereld van de Gelderse baksteenindustrie en je kunt mee met de smalspoortrein door de uiterwaarden.

Smeden voor kinderen, 4 juni

Smederij Cornelis Pronk geeft diverse demonstraties en workshops. Ook aan kinderen die vanaf 10 jaar welkom zijn mee te smeden.

Borduren met kralen, 3+4 juni

Bij de Kralenpost in Ede kun je niet alleen ca 14.000 verschillende kralen zien, er zijn demonstraties zoals borduren met kralen en Groenlands kralenwerk. Voor kinderen is er een (gratis) workshop waar ze hun eigen armband kunnen maken.

Het nieuwe maken in Fablab, 3+4 juni

Ook in Ede, kun je rondkijken in het Fablab, Het nieuwe maken met elektronica, software en internet. Maak een 3D foto, bekijk het laser graveren, snijden in hout en werk van studenten van A12 waaronder een zelfgemaakte drone.

Kans maken op een Museumjaarkaart? Doe de quiz: hoeveel weet jij van de Gelderse maakindustrie?

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen