Kasteelpannenkoeken eten met het Museummenu

Foto: Renkum Nieuws

Kastelen bezoeken èn Kasteelpannenkoeken scoren? Dat kan van juli tot en met oktober met de Zeven Gelderse Kastelen. De pannenkoek maakt deel uit van het Museummenu.

Het Museummenu is weer onderdeel van het project: ‘Museum komt naar je toe!’ van de provincie Gelderland waarbij je het museum kunt ‘proeven’. Restaurantjes met een middeleeuwse uitstraling, of waar je op een andere manier kan kennismaken met de Nederlandse geschiedenis.

Hoog bezoek in Wolfheze

Pannenkoekenrestaurant in Wolfheze heeft vanaf aankomende vrijdag ook de Kasteelpannenkoek op het menu staan. De link met Kasteel Doorwerth is eeuwenoud. Er is niemand die daar beter over kan vertellen dan Baron van Brakell zelf. De Baron is vrijdag om 18:00 aanwezig in De Tijd om dat verhaal te vertellen en om de allereerste Kasteelpannenkoek te proeven.

En die Kasteelpannenkoek is een hele bijzondere vertelt Harvey van De Tijd in Wolfheze: “De kinderen krijgen een pannenkoek die qua formaat bij ze past met een poedersuiker-kasteelmannetje erop en we hebben hele leuke kasteel-placemats voor ze met een kleurplaat erop.” Daarna kunnen ze de pannenkoek verder zelf versieren met allerlei lekkere strooisels en smeersels.

Ieder restaurant had zelf de vrijheid een Kasteelpannenkoek samen te stellen. Voor de volwassenen heeft De Tijd een hartige pannenkoek gemaakt: “Met pulled-pork, BBQ-saus, kaas en een lekkere salade erbij. We hebben de smaak samengesteld uit wat we merken dat nu populair is.”

Pulled-pork is van varkensvlees lang gegaard boven een vuurtje waardoor het lekker mals wordt, het is wel voor te stellen dat Baron van Brakell dat vaak gegeten heeft toen hij nog op Kasteel Doorwerth woonde!

Zeven kastelen, zeven stempels

kasteelpannenkoekenIn ieder restaurant kunnen kinderen op de foto als ridder of prinses en ze krijgen een kasteelpaspoort. Bij ieder kasteel wat bezocht wordt krijgen ze een stempel in het paspoort dat, met zeven stempels, een leuke verassing oplevert. Iedere maand worden winnaars uitgekozen. Ze worden via Social Media bekend gemaakt en krijgen een leuk prijzenpakket

Hieronder vind je de Zeven Kastelen en de deelnemende restaurants. Op de genoemde datum is de feestelijke opening van de Kasteelpannenkoek. In ieder restaurant is een andere Kasteelpannenkoek gemaakt..

Zondag 26 juni, 11:00: Kasteel AmmersoyenPannenkoekenhuis de Waterpoort

Zaterdag 25 juni, 17:00: Kasteel CannenburchPannenkoekenhuis De Honingpot

Vrijdag 24 juni, 18:00: Kasteel DoorwerthRestaurant en Pannenkoekenhuis de Tijd

Zaterdag 25 juni, 17:30: Kasteel HernenPannenkoekhuis Olleke Bolleke

Vrijdag 1 juli, 11:30: Kasteel RosendaelPannekoekhuis Strijland

Zondag 26 juni, 14:00 tot 16:00: Huis VerwoldeStegeman

Woensdag 22 juni, 10:00: Huis ZypendaalPannenkoekhuis Den Strooper

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen