Veranderlijk weer augustus: van koele dagen naar potentiële zomerse hitte

Hopelijk verdwijnt dit straatbeeld snel, tijd voor de zon!
Hopelijk verdwijnt dit straatbeeld snel, tijd voor de zon!
Foto: Publiek Domein

De maand augustus gaat volgens Weeronline wisselvallig en koel van start met regelmatig regenbuien en temperaturen rond 20 graden. Later in de maand wordt het mogelijk wat zonniger, droger en ook warmer.

Het weerbeeld van de afgelopen tijd houdt voorlopig nog even aan. Er vallen begin augustus bijna dagelijks buien als gevolg van regengebieden die vanuit het westen over het land trekken. Hierdoor kan het op sommige dagen bovendien flink waaien, waarschuwt het weerbureau. “Het weerbeeld doet dan eerder aan de herfst dan aan de zomer denken.”

Normaal is het warmer

Normaal gesproken wordt het bovendien een stuk warmer dan de verwachte 19 tot 22 graden die de thermometers in de eerste helft van augustus aan zullen geven. Zomerse temperaturen worden begin van de maand niet verwacht. Alleen als de zon zich even laat zien, is het “aangenaam om bijvoorbeeld op een terras te zitten”, aldus Weeronline.

De tweede helft van de maand wordt mogelijk wat aangenamer. De kans op hogere temperaturen lijkt toe te nemen en daarbij neemt de wisselvalligheid waarschijnlijk langzaam af. Helemaal droog wordt het niet, maar er is wel meer ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt wat vaker naar 25 graden of meer, waardoor “het dan gelijk zomers aandoet”.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen