De genomineerden voor het D66 Burgerinitiatief 2016 zijn bekend

Renkum Leeft genomineerd voor de Openluchtexpositie
Renkum Leeft genomineerd voor de Openluchtexpositie
Foto: Renkum Nieuws

D66 Renkum heeft de genomineerden voor het Burgerinitiatief 2016 bekend gemaakt. Al acht jaar organiseren zij deze verkiezing voor het beste initiatief van burgers in de gemeente Renkum.

D66 maakt dit bekend op hun website.

Prettig leefklimaat

Deze initiatieven, zo stellen zij, dragen in hoge mate bij aan het leefklimaat in onze gemeente. Ze stelden een lijst samen van tien initiatieven en iederen kan stemmen. Dat stemmen kan vanaf 2 januari en de winnaar wordt op zaterdag 11 februari 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt.

De tien genomineerden in alfabetische volgorde:

Bewonersinitiatief Rosandegaerd

Een vergeten stukje grond, overwoekerd met bramen. Na het snoeien hiervan kwam een appelboomgaard tevoorschijn. Met vereende krachten is hier een prachtig parkje ontstaan. Bewoners kunnen hier gemeenschappelijk van de natuur genieten en activiteiten ondernemen.

Bewonerscomité de Dennenkamp

Het Bewonerscomité de Dennenkamp maakt zich al jaren sterk voor een groen en leefbaar Park de Dennenkamp in Oosterbeek. Na het bouwplan Munninghofflaan is het comité nu actief om te adviseren rond de sloop van het oude Neder Veluwe College en de plannen voor nieuwbouw.

Dorpsbelang Wolfheze

Bij de thema-avond over Noaberschap 2.0, is de brochure Visie 2020 op het dorp Wolfheze gepresenteerd. Aan de hand van een aantal thema’s is de visie op de toekomst geïnventariseerd. Het geeft richting aan de toekomstige ontwikkelingen in het dorp.

Heveadorp HavenStichting

Heveadorp Haven vierde in mei de officiële opening van de Heveahaven. Stimuleren van de watersport, het verlengen van de verblijfsduur van passanten en daarmee ook de bevordering van het toerisme in het algemeen.

Kinderdorp Renkum

Enthousiaste vrijwilligers zorgen gedurende de paar dagen in augustus voor een onvergetelijke vakantie voor kinderen met hutten bouwen, mogelijkheid van nieuwe vriendschappen, water, ijsjes en heel veel zonnebrand.

Organisatie Heveadorp 100 jaar

De Bewonersvereniging Heveadorp en haar Jubileumcommissie Heveadorp 100 jaar hebben in 2016 op fantastische wijze gevierd dat het dorp 100 jaar bestond.

Organisatie Kunstroute

Doel van de stichting is kunst en kunstbeleid in de regio te bevorderen, met als hoofdactie de organisatie van de jaarlijkse kunstroute. De gemeente Renkum wil graag een kunstenaarsgemeente zijn. Dit initiatief om jaarlijks zo veel mensen in de gelegenheid te stellen om bijzondere kunstlocaties te bezoeken, brengt kunstenaarsgemeente Renkum dichterbij.

Renkum Leeft

Hoogtepunten in het jaar 2016 waren de uitbreiding van de “Routekaart Fraai Fietsen Rondom Renkum”, alsmede de openluchtexpositie “Renkum eert zijn oude meesters”. In de periode mei-september kon de Renkumse kunst in het straatbeeld worden bewonderd, hetgeen veel enthousiaste reacties heeft opgeleverd.

Renkumse Zwem- en Poloclub RZC

De organisatie van de Rijntocht crosstriatlon door RZC is een enorme operatie en zet de gemeente nationaal en internationaal op de kaart. Dat RZC goed bezig is, blijkt ook uit het feit dat de organisatie van het NK Crosstriatlon 2017 aan deze vereniging is toegewezen.

Stichting exploitatie Renkumse Molen

De stichting was trekker van een bijzondere bijeenkomst in het kasteel Doorwerth. Alle organisaties die op enige wijze betrokken zijn bij toerisme in het dorp en streek werden hierbij uitgenodigd. Om met elkaar te bezien waar er uitdagende mogelijkheden zijn om onze gemeente nog aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen