112

Vuurwerk afsteken mag niet overal. Wensballonnen? Liever helemaal niet!

Foto: Pixel Addict flickr

Het afsteken van vuurwerk mag niet overal, er zijn diverse vuurwerkvrije plekken in de gemeente Renkum. Steek je vuurwerk af waar dat niet mag, dan ben je strafbaar.

Houd daarom ten minste 50 meter afstand van vuurwerkvrije plekken.

Rieten daken en natuur

In onze gemeente zijn veel huizen met een rieten dak. En er zijn veel natuurgebieden. Steek in de buurt daarvan geen vuurwerk af.

Andere vuurwerkvrije plekken

Vuurwerk afsteken is ook niet toegestaan op deze plekken:

  • (zorg)instellingen
  • dierenpensions en veehouderijen
  • tankstations en brandstofopslag
  • vuurwerkopslag
  • winkels, viaducten en passages
  • openbare gebouwen
  • in de buurt van vijvers, rivieren en andere waterpartijen

Wensballonnen: niet wenselijk

Wensballonnen zijn populair. Toch wordt sterk afgeraden om ze te gebruiken. Eenmaal opgelaten kan de wensballon snel scheuren en alle kanten op vliegen. Zo kan hij brand veroorzaken in bijvoorbeeld de natuur of rieten daken. Dieren kunnen verstrikt raken in de restanten en daardoor stikken.

Bovendien is het risicovol vanwege de nabijheid van zweefvliegveld Terlet. Daarom word je dringend gevraagd geen wensballonnen op te laten in onze gemeente.

Verzamelcontainers afgesloten rond jaarwisseling

Rond de jaarwisseling worden verzamelbakken voor zwerfafval, glas en textiel afgesloten. Zo wordt schade door vuurwerk voorkomen. De glasbakken bij de supermarkten zijn dicht van sluitingstijd op 31 december tot ongeveer 12.00 uur op 1 januari.

De verzamelbakken voor zwerfafval en textiel blijven enkele dagen dicht. Houd hier rekening mee en plaats geen afval naast de containers.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen