112

NL-Alert: iedereen direct informatie bij een noodsituatie

Foto: NL-alert

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt je bij acute noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.

NL-Alerts ontvang je op je mobiele telefoon. Ook zie je NL-Alerts op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.

NL-Alert op je mobiele telefoon

Zie of krijg je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen in je omgeving. NL-Alerts worden ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Wanneer je een NL-Alert ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.

Testbericht

Controleer je mobiel maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur. De overheid zendt dan een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Let op: het NL-Alert testbericht kan luid klinken als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt. Met het landelijke NL-Alert testbericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

Heb je vragen? Meer informatie is te vinden op de website NL-Alert(Deze link gaat naar een externe website).

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen