Heb jij al een blauwe parkeerschijf in je auto liggen?

Foto: Renkum Nieuws

Vanaf de 1e week van februari 2019 gaat de gemeente Renkum handhaven op het parkeren bij de blauwe zones, scholen en winkelgebieden in de gemeente.

1 december vorig jaar zijn de toezichthouders en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente bij het uitvoeren van parkeercontroles al begonnen met het waarschuwen van automobilisten die zich niet aan de parkeerregels houden.

Goede instelling

Er wordt gecontroleerd op een goed ingestelde blauwe schijf en of een auto niet te lang of verkeerd geparkeerd staat. Bij het uitdelen van een waarschuwing wordt het kenteken van de auto genoteerd. Deze actie zetten ze in januari 2019 voort.

Vanaf 1 februari 2019 ontvang je na twee waarschuwingen, bij de 3e overtreding een bekeuring via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Riskeer geen boete en hanteer de regels voor de blauwe zones.

Parkeren in een blauwe zone

Je herkent de blauwe zone aan de borden aan het begin en het einde van de zone. Je mag alleen parkeren in de parkeervakken met een blauwe lijn. Parkeren op die parkeerplaatsen is gratis met een blauwe parkeerschijf. De maximale parkeertijd (1,5 uur) staat op de borden aangegeven.

Op de schijf geef je het tijdstip aan waarop je begint met parkeren. Plaats de parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit van je auto.

Parkeren met de parkeerschijf geldt op:

  • maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur;
  • vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (koopavond);
  • zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Buiten deze dagen en tijden is parkeren vrij.

Parkeerontheffing blauwe zone

Woon je binnen de blauwe zone in Oosterbeek of heb je daar een bedrijf? Dan kun je een parkeerontheffing voor de blauwe zone aanvragen.

article
44657
Heb jij al een blauwe parkeerschijf in je auto liggen?
Vanaf de 1e week van februari 2019 gaat de gemeente Renkum handhaven op het parkeren
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/44657/heb-jij-al-een-blauwe-parkeerschijf-in-je-auto-liggen/
2019-01-07T15:58:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/07154643/Parkeerschijf-Renkum-1.jpg
blauwe parkeerschijf, Blauwe Zone, Gemeente Renkum, handhaving, parkeren, Renkum Nieuws
Gemeente, Nieuws