Publieksprijs voor de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk

Foto: Stichting Maria van Renkum

Renkum – Donderdagavond 29 oktober vond via een livestream de ‘Verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland’ plaats. De publieksprijs ging naar de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk in Renkum die ook genomineerd waren.

De deskundige jury, die bestond uit vertegenwoordigers uit de kerken, de erfgoedwereld, de toerismebranche en het hospitality-onderwijs, verkozen de Simon en Judaskerk in Ootmarsum als winnaar.

De Publieksprijs werd gewonnen door de Maria kerk in Renkum, waarmee de actieve stichting ‘Maria van Renkum’ een bedrag van € 1.000 in de wacht sleepte.

Doorslag

Het feit dat de Simon en Judaskerk in Ootmarsum in plaatselijke gemeenschap een centrale plaats inneemt en jaarlijks door tienduizenden toeristen wordt bezocht, gaf de doorslag. Ook het positieve rapport van de mystery guest heeft de jury laten meewegen in haar eindoordeel. Aan de hoofdprijs is een geldbedrag van € 2.500 verbonden.

De Sint-Maartenskerk in Zaltbommel ontving van de jury een Aanmoedigingsprijs van € 500, mede vanwege de goede samenwerking tussen de burgerlijke gemeente, de kerkelijke gemeenten en plaatselijke stichtingen.

Meer dan 5.000 mensen stemden via de site gastvrijekerk.nl op hun favoriete kerkgebouw.

Nominatie

Van de 69 deelnemende kerken werden in eerste instantie 10 kerken genomineerd. Al deze kerken werden bovendien beloond voor hun nominatie met een promotievideo over hun kerkgebouw en een speciaal magazine, waarin de tien kerken uitvoerig gepresenteerd worden.

De Verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland is een initiatief van de stichting Welkom in de Kerk en werd mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (via het programma Toekomst Religieus Erfgoed), de provincie Overijssel en de provincie Gelderland.

Lees ook: Cuypersgenootschap vraagt monumentenstatus RK Kerk Renkum

Cookieinstellingen