Thee met thema: De Canon van Renkum en ‘the making of’

Foto: Dariusz Sankowski, Pixabay

Oosterbeek – Wat brengt een mens ertoe een Canon (overzicht van belangrijke onderwerpen van de geschiedenis) van zijn woonplaats te willen maken?

Is de liefde tot je land een ieder aangeboren? Hoewel hij niet in de gemeente Renkum is geboren, raakte Leo van Weele al snel verslingerd aan zijn woonplaats Oosterbeek en de schitterende omgeving. Zo ontstond zijn belangstelling voor de lokale geschiedenis. Na kennis genomen te hebben van andere canons nam hij het initiatief om de Canon van Renkum te schrijven. Hij deed dit samen met twee andere auteurs, Ulbe Anema en Cees Gerritsen.

Hoofdstukken

Van Weele geeft inzicht in enkele aspecten van de 24 hoofdstukken (vensters). Aan bod komen Kunst en cultuur met o.a. de Oosterbeekse schilderskolonie, Landgoederen & buitenplaatsen, Toerisme en recreatie en Water en papier (met o.a. de papierindustrie).

De bijeenkomst heeft een interactief karakter zodat met de inleider van gedachten kan worden gewisseld. Leo van Weele, was als jurist werkzaam bij de KEMA en is actief betrokken burger.

  • Plaats: Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
  • 24 september 2023 Tijd: 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen