Kunst en brocante tijdens het Montmartre van Renkum

Foto: Sparkle Events

Over vijf dagen is het dan zover, tussen 11.00-17.00 uur wordt de Dorpsstraat en het Europaplein in Renkum omgetoverd tot het Montmartre van Renkum.

Er is tijdens de Kunst en Brocantemarkt van alles te doen voor jong en oud.

Montmartre

Montmartre is een wijk én een heuvel in Parijs. Het is een grote toeristische plek in de stad. Talloze mensen beklimmen er jaarlijks de trappen in de, met kasseien bestraatte, smalle steegjes. Je hebt er een prachtig uitzicht over Parijs.

In de 19e eeuw ontstond hier een verzamelplaats van kunstenaars. Van Gogh en Picasso hebben zelfs een periode in de wijk gewoond en ook nu wonen er nog steeds veel kunstenaars.

Schatgravers

Het Renkumse Montmartre biedt een diversiteit aan kramen; kunstenaars zoals schilders, beeldhouwers en sieradenmakers laten hun kunsten zien en uiteraard zijn de kunstwerken te koop.

Ook kramen met antiek, brocante en vintage zullen ‘schatgravers’ verblijden met mooie spullen.

Maar er is meer… er kan genoten van straat- en kindertheater, zang en dans, schminken voor kinderen en op de foto als een heuse Franse keizer en/ of keizerin.

Lekker: Franse crépes

Uiteraard niet te vergeten: er zijn diverse culinaire smaakmakers; crêpes, smaak-en kleurrijke ijsbolletjes op een schilderspalet, tosti’s bereid vanuit een Citroën bus uit 1956 en veel meer.

Kortom, het wordt een prachtig evenement met veel beleving!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen